8. července 2018 • 10:48

Dojatý tatínek a nadšení fanoušci. Ovečkin ukázal Stanley Cup v Moskvě

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Znáte ty dny, u kterých by si člověk přál, aby se 24 hodin dalo nafouknout na přinejmenším jednou tolik? Jeden takový si včera zažil ruský útočník Alexandr Ovečkin, který do rodné Moskvy přivezl slavný Stanley Cup. Tolik přátel, kterým ho chtěl ukázat a tolik fanoušků, se kterými si svou radost přál sdílet... „Za tu krátkou dobu člověk musí stihnout maximum," popisoval dvaatřicetiletý kapitán Washingtonu.



Kam se uhánělo se slavnou trofejí nejdříve? Přece na fotbal! Mistrovství světa v Rusku bylo ideálním místem, kde mohl slavný hokejista pyšně Pohár ukázat. Je sice červenec a země i celý sportovní svět žije fotbalem, ale Rusko se nezapře a Ovečkin je navíc přece dlouholetou tváří sborné.

Dvě hodiny se tak fotil s fanoušky a podle jednoho z nich některým dokonce dovolil to, co řadový člověk většinou úplně nesmí - na Stanley Cup si sahnout. Pro Rusy to tak mohl být dvojnásobný zážitek, vidět totiž Ovečkina ovládnout zámořskou soutěž bylo pro mnohé splněným snem.

„Strašně jsem se těšil. Snad každý ruský fanoušek na tohle čekal třináct let, je to nádhera," řekl pro NHL.com jeden z příznivců Capitals, který připomněl roky Ovečkinova čekání na konečné vítězství.

Výsledkem této akce bylo zhruba tři tisíce fotografií s fanoušky, nespočet gratulací a plno rozdaných úsměvů. Poslední půl hodinu pršelo, ale řade se stejně nekrátila a na další stovky příznivců se pak ani nedostalo.

Následně se za pomoci policejní eskorty celá skupina přesunula do tréninkového centra Dynama Moskva, tedy klubu, ve kterém Ovečkin pro velký hokej vyrostl. Tady potěšil bývalé trenéry a celé týmové osazenstvo a také nejstarší trofej kolektivních sportů předvedl místním malým hokejistům. Ale ještě předtím došlo na jeden speciální moment. Na chvilku do rodinného alba.

Ovečkinova maminka Taťána na boje o Stanley Cup přiletěla do USA, ale jeho otec Michail zůstal doma. Takže se Stanley Cupem se poprvé setkal až v tuto chvíli a za pomoci syna ho také zvedl nad hlavu. „Tenhle pocit nedokážu slovy ani popsat. Třináct let se na tom pracovalo a teď to konečně vyšlo. Cítím jen strašnou radost," řekl.

A tohle byl pravděpodobně ten nejsilnější moment z celého náročného, ale krásného dne. „Snil o téhle chvíli, proto mi tak pomáhal a věnoval mi tolik času. O tom to všechno je," těšilo samotného hráče.

Následovalo setkání s mladými hráči Dynama, kterým jejich modla vštěpovala, jak důležité je hru milovat a plnit si sny a pak přišla chvilka s bývalým spoluhráčem a teď trenérem mužstva Vladimírem Vorobjovem. Tomu už dříve Ovečkin slíbil, že když vyhraje Stanley Cup, vezme ho k němu do trenérského kumbálu a tam si oba připijí pivem. „Jsem nadšený, že to dokázal," řekl pětačtyřicetiletý Vorobjov.

No a večer už se konala jen soukromá party s přáteli a rodinou v klubu. Nechyběli spoluhráči Jevgenij Kuzněcov a Dmitrj Orlov, ruská legenda Sergej Fjodorov či rapper Timati.

Dobře strávený čas.

Se Stanley Cupem udělal Alexandr Ovečkin radost mnoha příznivcům hokeje
Se Stanley Cupem udělal Alexandr Ovečkin radost mnoha příznivcům hokeje

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud