20. července 2018 • 19:45

Kamarádi chystají budoucnost. S Chytilem u Rangers počítají dál

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedenáctkrát ze dvanácti případů byli až do minulé sezony hokejisté New York Rangers v play off. Jenže zatímco v roce 2010 šlo o výjimku, tentokrát bude u tradičního klubu potřeba přestavba velké části týmu. Jejími tvářemi by měli od nového ročníku být Lias Andersson a český útočník Filip Chytil, dva nadějní centři z prvního kola draftu 2017, kteří už do NHL nakoukli a teď chtějí pevné místo v sestavě.



Když Rangers v roce 2017 draftovali tuhle útočnou dvojičku, která se mimo jiné v kempu nováčků rychle skamarádila, asi nečekali, jak brzo budou oba připravení na hokej na té nejvyšší úrovni. Český hokejista tehdy v prvním týmu na pár zápasů zůstal a na závěr sezony se v barvách New Yorku pak potkal i se švédským parťákem.

V tu chvíli už bylo dávno jasné, že klub nepostoupí do bojů o Stanley Cup a navíc zažije bodově nejslabší sezonu za mnoho let. Když nepočítáme výlukový ročník 2012/13 tak konkrétně čtrnáct. Méně bodů než 77 měli Rags naposledy v roce 2004, když za ně sice hráli Mark Messier, Eric Lindros, Martin Ručinský, Alexej Kovaljov, Brian Leetch a nově také Jaromír Jágr, ale smečka veteránů se nedokázala dát pořádně dohromady.

Pár veteránů v klubu zůstane i teď, ale jádro je třeba postavit úplně nové. A počítá se s tím, že právě Chytil s Anderssonem budou těmi, na kterých se začne budovat. „Každý ví, že je tu pár volných míst pro mladé hráče. Já udělám všechno pro to, abych v další sezoně hrál NHL," řekl odchovanec Zlína.

Filip Chytil vstřelil svůj první gól v NHL při pátém startuFoto Profimedia.cz

Jeho klub byl navíc během červencové přestupové fáze jedním z nejméně aktivních mužstev v lize. Z hráčů základní sestavy vlastně odešel jen drobný David Desharnais, jenž dal přednost nabídce z KHL a na trhu s volnými hráči Rangers nebyli akční vůbec. Raději podepsali mladé naděje jako Michaela Lindqvista z Färjestadu či Villeho Meskanena z Ilvesu. Další důkaz toho, jakým směrem se chtějí v New Yorku vydat.

„Chceme, aby se mladí do naší sestavy zapracovali, ale zároveň je nechceme zbytečně přetěžovat," popsal pro NHL.com generální manažer Jeff Gorton. „Pokud se nebudou cítit připravení, rozhodně je nebudeme tlačit."

Očekávání od Anderssona (7. hráč draftu) i Chytila (21. hráč) jsou stejná, nicméně to, co se v klubu líbí, je že oba hráči jsou trochu jiní. „Co mě nejvíc v NHL zaujalo? Hrál jsem jen devět zápasů, ale nastupoval jsem s nejlepšími hráči klubu proti těm nejlepším hráčům soupeře. Do dalšího roku už jsem zkušenější a taky větší, cítím se do hry víc připraven," řekl žurnalistům.

Zatímco Chytil je vedený jako ten nadaný střelec, Andersson je spíš prototypem šikovného všestranného forvarda, ze kterého by jednou mohl Rangers vyrůst třeba Patrice Bergeron. „Ale teď potřebuju ještě zesílit a zrychlit, pak budu teprve pořádně pripravený," řekl současný mistr světa.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud