21. listopadu 2018 • 07:14

Hertl potřetí v řadě asistoval a drží bilanci bodu na zápas. Radil nehrál

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté San Jose prohráli s Edmontonem 3:4 v prodloužení a k výhře jim nepomohla ani asistence Tomáše Hertla. Pro českého útočníka šlo o sedmnáctý bod sezony (5+12) ve stejném počtu utkání. Čerstvě z farmy povolaný Lukáš Radil se ještě na soupisku neprotlačil. Výhru naopak slavil nový trenér hostí Ken Hitchcock, zařídil ji v 61. minutě Leon Draisaitl.



Hertl, jenž vynechal pět z předchozích sedmi duelů kvůli potížím v dolní části těla, asistoval u gólu na 3:2. Odchovanec pražské Slavie poslal puk do jízdy Loganu Couturemu, ten se kličkou zbavil obránce Adama Larssona a trefil horní roh branky.

Edmonton ale i potřetí vyrovnal a v prodloužení rozhodl v čase 60:51 Leon Draisaitl, který během večera zaznamenal stejně jako Connor McDavid gól a dvě přihrávky. Oba tak zařídili vítěznou premiéru trenéra Kena Hitchcocka, jenž nahradil Todda McLellana.

"V průběhu zápasu jsme se zlepšovali a třetí třetina už byla opravdu dobrá," uvedl Hitchcock. "Vím, co je špatné, ale nespravíme to přes noc. Bude to bolet, ale pokud chcete vyhrávat, nemůžete spoléhat jen na talent. Chci rozvíjet i celkový přístup hráčů, ve kterém razím, že hrajeme jeden za druhého a ne jeden s druhým," podotkl.

VIDEO: Takhle Couture zakončil po Hertlově nahrávce

McDavid přiznal, že změna byla nutná. "Mrzí mě to. Todda jsme měli všichni rádi. Ale tým nenaplňuje svůj potenciál a každého štve, kde jsme. Není to Toddova vina, ale nás hráčů. Musíme se probrat. Tohle je šance, jak se semknout a otočit to v náš prospěch," řekl McDavid, který v utkání vstřelil stý gól. Potřeboval k tomu 230 zápasů. V klubové historii byli rychlejší jen Wayne Gretzky, Glenn Anderson a Jarri Kurri.

Trenér San Jose Peter DeBoer byl zklamaný, že jeho svěřenci soupeři zápas usnadnili. "Nehráli jsme s dostatečným nasazením. Nebylo to o jednom dvou hráčích, ale téměř o všech. Stačilo, kdyby každý trošku přidal a myslím si, že bychom měli oba body," podotkl kouč. Couture souhlasil. "Odehráli jsme hrozný zápas. Ztráceli jsme hodně puků na útočné modré čáře, pouštěli jsme je do mnoha přečíslení. Takové šance nemůžete soupeři nabízet. Zvláště, když má ve svém středu Connora (McDavida)."

V dresu San Jose si připsal Joe Thornton asistenci s pořadovým číslem 1033 a v historické tabulce nahrávačů se vyrovnal na jedenácté příčce Mariu Lemieuxovi. Kanadskému útočníkovi chybí sedm přihrávek, aby se probil do elitní desítky, ve které je na pátém místě Jaromír Jágr (1155 asistencí).

Výsledek:

San Jose - Edmonton 3:4 v prodl. (2:1, 1:1, 0:1 - 0:1)
Branky: 1. Donskoi, 11. Sörensen, 40. Couture (Hertl) - 9. McDavid, 22. Nugent-Hopkins, 44. Caggiula, 61. Draisaitl. Střely na branku: 25:23. Diváci: 17.562. Hvězdy zápasu: 1. Draisaitl, 2. McDavid, 3. Nugent-Hopkins (všichni Edmonton).

Mikko Koskinen se natahuje po puku
Mikko Koskinen se natahuje po puku

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud