2. prosince 2018 • 12:15

Hokej jako za starých časů! Krejčí dostal další pecku, Rask se chtěl prát

Autor: mto, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

V sobotu večer přijel do Bostonu tým Detroitu a podávalo se parádní hokejové menu, které muselo bavit každého. Góly, hity, emoce - tohle už se v současné NHL často nevidí! Všechno načal na konci druhé třetiny hostující drsňák Luke Witkowski, který čistým a ostrým hitem vyřídil Davida Krejčího a pak už to jelo. Málem došlo i na rvačku brankářských veteránů Jimmyho Howarda a Tuukky Raska. Red Wings vyhráli 4:2 a poprvé po devíti zápasech slavili na ledě Bruins v základní hrací době.



Detroit se od ledna 2013 vracel z TD Garden bez nálady, hráči Red Wings tam za posledních pět let měli bilanci 0-7-2. V sobotu byla ale černá série přerušena. A ještě než došlo na závěrečný hvizd, bylo na ledě pořádně dusno.

Je to jen dva dny, co Krejčí proti New York Islanders přišel po srážce o zuby. Tady k tomu znovu neměl daleko, Witkowski ho totiž zastihl s hlavou dole a uložil domácí hvězdu k ledu. Tenhle souboj pěkně přiostřil atmosféru.

Českého útočníka poté bránil jeho spoluhráč Joakim Nordström a vyzval Witkowského na pěstní souboj.

„Pokud vám takovým způsobem sejmou Kreche, nemůžete to nechat bez odezvy. Nordy odvedl skvělou práci a v dalších střídáních se hodně přitvrdilo," řekl útočník Bostonu Brad Marchand, který byl na začátku ještě větší řežby. Což už snad nikoho nemůže ani překvapit... A málem došlo i na bitku gólmanů.

VIDEO: Drsné momenty z celého utkání

Do hromadné strkanice u střídaček se zapojil hostující brankář Jimmy Howard, který mířil při signalizovaném trestu na hráčskou lavici a sekl hokejkou Marchanda. Brankoviště okamžitě opustil i Tuukka Rask a vyzýval Howarda ke rvačce, oba gólmany ale od sebe oddělili rozhodčí. „Jsem trošku zklamaný, že to nevyšlo," přiznal Rask.

Šťastnější byl jeho americký protějšek, který prohrál jediný z posledních jedenácti zápasů a jakoby znovu nalezl starou formu.

„V posledních letech jsme to na tomhle ledě mívali těžké a málokdy jsme se odsud vraceli s body. Výhra v základní hrací době je super a zvedne nám sebevědomí," řekl pro NHL.com.

Kromě jeho osmatřiceti zákroků byly klíčem k vítězství tři body švédského útočníka Gustava Nyquista, a také vítězný gól Franse Nielsena. Dánský útočník měl dosud v sezoně na kontě pouze 14 nahrávek, teď k nim konečně přidal také branku.

„Dost poslední dobou vyhráváme, takže člověk na to tolik nemyslí a prostě se jen snaží odvádět svou práci," řekl majitel téměř 800 startů v lize. „Snad mi to tam teď bude padat trochu snadněji," dodal.

Boston doma prohrál poprvé po pěti utkáních a nepomohl ani tlak ve třetí části hry, kdy domáci přestříleli soupeře v poměru 20:7. „Fyzická hra ve druhé části nás dost nakopla a ve třetí jsme je přehráli. Jenže jim tam padl jeden odraz a nám ne," řekl po utkání Marchand o vítězné teči hostí.

VIDEO: Sestřih utkání Boston - Detroit

Góly

Domácí: 19:56. Backes, 45:31. Donato

Hosté: 25:45. Bertuzzi, 37:36. D. Larkin, 51:53. Nielsen, 59:33. Nyquist

Sestavy

Domácí: T. Rask (Halák) – Carlo, Krug, Grzelcyk, J. Moore, Clifton, Lauzon – Pastrňák, Cave, Marchand (A) – DeBrusk, Krejčí (A), Heinen – Acciari, Nordström, Donato – Backes (A), Kuraly, Wagner.

Hosté: Howard (J. Bernier) – Green, Kronwall (A), Jensen, DeKeyser, Cholowski, Ericsson – Mantha, D. Larkin (A), Abdelkader (A) – Athanasiou, Nielsen, Nyquist – Rasmussen, Glendening, Bertuzzi – Vanek, J. de La Rose, Ehn – Witkowski.

Rozhodčí

Hebert, McIsaac

Stadion

TD Garden, Boston

Návštěva

17 565 (vyprodáno) diváků

Frans Nielsen slaví první gól sezony, který byl zároveň vítězný
Frans Nielsen slaví první gól sezony, který byl zároveň vítězný

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud