16. ledna 2019 • 09:50

Hertl zbořil Malkina a rozjel show: Smáli se mi kvůli velkému pozadí!

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velký večer Tomáše Hertla. Český útočník v souboji San Jose s Pittsburghem (5:2) předvedl velké věci. Nejprve u mantinelu ustál souboj s Jevgenijem Malkinem, kterého posadil na led, a následně vstřelil krásnou branku. V utkání navíc přidal ještě další dva zásahy a mohl oslavovat hattrick a zároveň pokoření mety sta gólů v kariéře.



Poprvé se Hertl blýskl v 15. minutě, když odstavil zadnicí ruského forvarda Jevgenije Malkina a pak přesně zakončil. Český útočník bodoval už v pátém utkání za sebou. „Všichni se smáli, protože jsem opět využil své velké pozadí," glosoval jeden z klíčových mužů Sharks po zápase. „Vždycky je skvělé, když se vám povede dostat přes takového hráče. Chtěl jsem udělat ještě pár kroků navíc a vypálit," dodal.

Bodoval i další český hráč, Radim Šimek si připsal u trefy Joe Thortona, který odehrál 1000. utkání za San Jose, asistenci. Hertl pak následně zvýšil náskok Žraloků na 4:1, když dorazil za záda gólmana Matta Murrayho střelu Justina Brauna. Penguins v závěru duelu snížili během hry bez gólmana, nicméně Hertl střelou do opuštěné branky zkompletoval skóre i svůj druhý hattrick v NHL.

Útočník Tomáš Hertl se podílel v NHL hattrickem na výhře San Jose 5:2 nad Pittsburghem a stal se první hvězdou duelu. Zároveň vstřelil 100. gól v NHL
Útočník Tomáš Hertl se podílel v NHL hattrickem na výhře San Jose 5:2 nad Pittsburghem a stal se první hvězdou duelu. Zároveň vstřelil 100. gól v NHL

„Kluci se mě snažili najít. Měl jsem snadnou práci a jen jsem tam puk doklepl," uvedl Hertl, jemuž v obou případech nabil Evander Kande.

První hattrick v kariéře pětadvacetiletý útočník zaznamenal v nováčkovské sezoně 2013/2014, a to hned ve svém třetím utkání v soutěži. Tehdy se pod výhru 9:2 nad New York Rangers podepsal rovnou čtyřmi brankami.

VIDEO: Hattrick Tomáše Hertla proti Pittsburghu

San Jose ovládlo sedmý duel v řadě a v tabulce mu patří druhá příčka v Pacifické divizi za Calgary Flames. „Znovu jsme předvedli týmový výkon podpořený (brankářem) Jonesem. Hrajeme přesně tak, jak chceme, proto jedeme na vítězné vlně. Za všechny mám radost. Je ohromně příjemné, když vyhráváte. Nezaleží na tom, kdo skóruje, ale kdo vyhraje," řekl Hertl, jenž ve 43 duelech posbíral 41 bodů (19+22).

„Od začátku sezony se cítím skvěle. Nemyslím si, že bych odehrál tolik špatných zápasů jako v minulosti, kdy to bylo nahoru dolů. Těší mě hra naší lajny (Evander Kane, Joonas Donskoi). Rozumíme si, v každém utkání si vytváříme šance a hodně si to na ledě užíváme," zakončil rodák z Prahy.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud