10. dubna 2019 • 19:22

Play off NHL: Koho v sériích sledovat a vypadne Tampa už v 1. kole?

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Šestnáct týmů, jen jeden vítěz! Bitvy o Stanley Cup startují v noci ze středy na čtvrtekŠestnáct týmů, jen jeden vítěz! Bitvy o Stanley Cup startují v noci ze středy na čtvrtekFOTO: Koláž iSport.cz

    Boje o Stanley Cup jsou tady! V noci ze středu na čtvrtek odstartuje play off NHL. Ve hře o Pohár bude 16 českých hráčů včetně hvězd Davida Pastrňáka, Tomáše Hertla či Petra Mrázka. Největším favoritem na titul je Tampa Bay. Suverén základní části se v 1. kole utká s ambiciózním Columbusem, deník Sport tipuje překvapení. Jaké příběhy nabídnou jednotlivé série?

  • Tampa Bay - Columbus

    V letech 2017 a 2018 vypadli Blue Jackets v prvním kole s pozdějším vítězem Stanley Cupu. Do třetice? Základní část napovídá stejnému scénáři, suverénní Tampa v čele s Nikitou Kučerovem má velkou sílu, jenže v play off se jede od nuly. Už před rokem vedl Columbus 2:0 na zápasy proti Washingtonu a měl blízko tomu, aby postoupil. Pokud Sergej Bobrovskij dokáže zavřít branku jako v závěru základní části a dostane soupeřovy střelce pod tlak, dojde k překvapení.

    Souboj série: Nikita Kučerov vs. Sergej Bobrovskij
    Češi v akci: Jan Rutta, Ondřej Palát – Lukáš Sedlák
    Tip Sportu na postup: Columbus

  • Boston - Toronto

    Po roce opět proti sobě, opět v prvním kole. První útok Bruins s Davidem Pastrňákem , Patricem Bergeronem a Bradem Marchandem pořád patří mezi nejlepší v lize a David Krejčí už má k sobě lepší křídla, na druhé straně přibylo k Austonovi Matthewsovi druhé velké jméno: John Tavares. Nečekejte čtyřzápasovou vlnu, téhle sérii bude slušet dvojité prodloužení v sedmém utkání. Velká škoda, že současný formát svedl tyhle soupeře proti sobě hned na začátku play off.

    Souboj série: Patrice Bergeron vs. Auston Matthews
    Češi v akci: David Pastrňák, David Krejčí – nikdo
    Tip Sportu na postup: Boston

    David Pastrňák se raduje ze 38. gólu sezony David Pastrňák se raduje ze 38. gólu sezonyFoto Reuters / David Berding-USA TODAY Sports

  • Washington - Carolina

    Carolina se veze na vlně euforie. Její oslavy výher se fanouškům vryly pod kůži, z hejna mladých talentů vyčnívá zkušený Justin Williams. Před rokem všichni odepisovali Vegas – a podívejte, kam až došli. Hurricanes s gólmanem Petrem Mrázkem nedají kůži lacino, na druhé straně ale pořád stojí tým, který se od loňského triumfu téměř nezměnil. Střelec Alexandr Ovečkin , obránce John Carlson a brankář Braden Holtby tvoří osu, přes kterou se bude těžko dostávat.

    Souboj série: Alexandr Ovečkin vs. obrana Hurricanes
    Češi v akci: Jakub Vrána, Dmitrij Jaškin , Michal Kempný (zraněn) – Petr Mrázek
    Tip Sportu na postup: Washington

  • NY Islanders - Pittsburgh

    Generální manažer Lou Lamoriello, kouč Barry Trotz a trenér brankářů Mitch Korn dokázali během jednoho roku proměnit odpadlíka v senzaci. Islanders už teď jedou nad plán, proti nim stojí tým, který by mohl zkušenosti z bojů o Stanley Cup rozdávat na potkání. Sidney Crosby , Jevgenij Malkin a spol. vědí, o čem je play off, jak soupeře rozhodit a dostat se mu pod kůži. Tohle bude pro Islanders tvrdá lekce, z níž však budou v dalších letech těžit.

    Souboj série: Barry Trotz vs. Sidney Crosby
    Češi v akci: nikdo – Dominik Simon
    Tip Sportu na postup: Pittsburgh

    NHL INSIDER: Tampa chce Stanley Cup. Kam dojde překvapení z Islanders?
    Video se připravuje ...

  • Calgary - Colorado

    Colorado disponuje výborným prvním útokem v čele s Nathanem MacKinnonem, jenže za ním zeje pořádná propast. Schválně, kolik dalších forvardů Avalanche zvládnete vyjmenovat? Kompletní dvanáctku dají asi jen skalní fandové. Calgary disponuje kvalitou i v dalších řadách, v Marku Giordanovi má jednoho z nejlepších obránců současnosti a brankoviště okupuje dvojice Mike Smith – David Rittich . Tohle bude nejspíš rychlý proces.

    Souboj série: Mark Giordano vs. Nathan MacKinnon
    Češi v akci: David Rittich, Michael Frolík – nikdo
    Tip Sportu na postup: Calgary

  • San Jose - Vegas

    Sharks disponují obrannou dvojicí, která by si na bruslích poradila i se zbraní hromadného ničení. Erik Karlsson a Brent Burns zvládají být první nahoře, první dole. Jak se s tímto kalibrem vypořádat v play off? Golden Knights se vyhnuli syndromu druhé sezony, opět proklouzli do bojů o Stanley Cup, teď ale musí vymyslet, jak se popasovat s ofenzivní silou Sharks, kterou podporuje i Tomáš Hertl . Pro Vegas, jenž loni došlo jako nováček až do finále, tuze těžký oříšek.

    Souboj série: Karlsson + Burns vs. Marc-André Fleury
    Češi v akci: Radim Šimek (zraněn), Tomáš Hertl, Lukáš Radil – Tomáš Nosek
    Tip Sportu na postup: San Jose

    Brent Burns rozhodl utkání v prodloužení Brent Burns rozhodl utkání v prodlouženíFoto AP Photo/Tony Avelar

  • Nashville - Dallas

    Před dvěma lety Predators šokovali postupem do finále, od té doby jsou adeptem na Stanley Cup. Mají na něj ale? Defenziva vypadá na papíře výborně, útočnou hvězdu však na soupisce nenajdete. Milovníci gólových hodů ať raději přepnou jinam. Pokud se Jamie Benn probudí a doplní parťáky Tylera Seguina a Alexandra Radulova, může Dallas s pomocí brankáře Bena Bishopa projít dál. Musí však překonat finskou hráz v brance Nashvillu Pekku Rinneho.

    Souboj série: Pekka Rinne vs. Ben Bishop
    Češi v akci: nikdo – Roman Polák, Radek Faksa , Martin Hanzal (zraněn)
    Tip Sportu na postup: Dallas

  • Winnipeg - St. Louis

    Ještě před třemi měsíci by fanoušci prorokovali Blues rychlou smrt. St. Louis se však z posledního místa NHL vyškrábalo do play off, kde může s nováčkem v brance Jordanem Binningtonem nadělat pořádnou paseku. Jenže proti stojí Winnipeg, který v tichosti vyladil tým na play off, útok táhne dvojice Mark Scheifele a Blake Wheeler. Před čtyřmi lety předpověděl časopis The Hockey News, že si Jets dojdou v roce 2019 pro Pohár, odvážný tip může klidně vyjít.

    Souboj série: Mark Scheifele vs. Jordan Binnington
    Češi v akci: nikdo
    Tip Sportu na postup: Winnipeg

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud