27. června 2019 • 10:12

Pařík už trénoval v barvách Kings. Nikdy se nevzdává, těší týmové skauty

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Že bude nejvýše postaveným českým hráčem draftu 2019 Lukáš Pařík rozhodně nečekal. Stejně tak nečekal, že jen několik hodin od chvíle, kdy se dozvěděl, že se stal majetkem Los Angeles Kings, se do velkoměsta vydá. Ale kalifornský klub se s ním osobně chtěl seznámit, a tak se tedy rodák z Neratovic sbalil a letěl se seznamovat. Šéf týmového skautingu Mark Yannetti pak žurnalistům sdělil, co se vedení mužstva na Čechovi líbilo.



Když byla řeč o českých hráčích na letošním draftu, jako první pravidelně padalo jméno libereckého útočníka Michala Teplého, kterého skauti řadili na rozhraní druhého a třetího kola. Teplý se nakonec objevil až ve čtvrtém a předběhli ho útočník Matěj Blümel a hlavně Pařík - na 87. místě nejlepší Čech.

„Je to od přírody atlet a sportovec. Navíc se nespoléhá jen na svou výšku a skvěle proti pukům vyjíždí,“ řekl pro dailynews.com právě Yannetti, který je z něj nadšený.

Brankoviště Kings dlouhodobě střeží třiatřicetiletý americký mág Jonathan Quick. Jedničkou mužstva je od ročníku 2008/09, dvakrát vychytal Stanley Cup, dvakrát získal Jennings Trophy, jednou Conn Smythe Trophy, dvakrát byl nominován na Vezina Trophy a doma má i stříbro z olympijských her z roku 2010.

Jeho kvality zatím neklesají, nicméně začíná stárnout, a to se podepisuje především na jeho zdravotním stavu. Během sezony 2016/17 odchytal jen 17 zápasů, v té uplynulé jich bylo zase pouze 46. Během příštích let zkrátka přijde doba, kdy bude klubovou legendu třeba nahradit.

Pařík by mohl v budoucnu být jedním z adeptů na jeho post. V úterý se i s dalšími osmi novými tvářemi z draftu hlásil v kalifornském Toyota Sports Center a přinesl si sebou široký úsměv na tváři.

„Je to super,“ řekl gólman, který obdivuje klid a rozvahu Bradena Holtbyho z Washingtonu, ale učaroval mu také Quick. „Je neskutečně pohyblivý a rychlý,“ vykládal pohodovou angličtinou.

Znalost řeči je mimochodem výhodou odchovance týmu HC Letňany, který si v minulém ročníku zkusil hokej v Benátkách nad Jizerou a v U19 Liberce.

„To hodně pomáhá, z lidského hlediska se nám také líbilo to, jak moc je do všeho nadšený. Navíc to je bojovník, nikdy nic nevzdává a tvrdě na sobě maká,“ řekl pro lakingsinsider.com šéf evropského skautingu mužstva Christian Ruuttu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud