16. října 2019 • 06:59

Frolík stylově oslavil 800. zápas v NHL. Nečas má vítězný gól, Mrázek nulu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN |  Martin Nečas rozhodl v úterním utkání NHL vítěznou brankou o výhře Caroliny 2:0 v Los Angeles. Spolu s ním zazářil v dresu Hurricanes také brankář Petr Mrázek, který si díky 31 úspěšným zákrokům připsal první čisté konto v sezoně. Útočník Michael Frolík přispěl prvním gólem v ročníku k výhře Calgary nad Philadelphií 3:1 a vychutnal si tak svůj jubilejní 800. zápas v soutěži.



První gól duelu v Los Angeles padl v 25. minutě, kdy Nečas po přihrávce Ryana Dzingela zpoza branky překonal střelou z mezikruží k levé tyči Jacka Campbella. Výsledek pojistil sedm sekund před koncem v oslabení při power play domácích tečí střely Teuva Teräväinena do prázdné branky Sebastian Aho.

VIDEO: Podívejte se na gól Martina Nečase

Jednatřicetiletý Frolík byl za svůj výkon vyhlášen také první hvězdou utkání. K úspěšnému výsledku Flames po předchozích dvou porážkách pomohl 21 úspěšnými zákroky také gólman David Rittich, jenž byl zvolen třetím nejlepším hráčem večera.

Frolík hned po 95 sekundách hry prostřelil z pravého kruhu brankáře Briana Elliotta a poslal Calgary do vedení. Byl to pro něj v sedmém duelu nového ročníku první bod. "To není špatné, ne? Dal jsem gól, máme výhru... Myslím, že nejdůležitější je výhra. Určitě si tenhle večer budu pamatovat, 800 je výjimečné číslo," uvedl Frolík, vítěz Stanleyova poháru z roku 2013 s Chicagem.

Ve druhém dějství zvýšil náskok Flames Andrew Mangiapane. Ve 45. minutě sice sebral čisté konto Rittichovi střelou z pozice mezi kruhy obránce Matt Niskanen, ale v závěru se při power play hostů trefil do prázdné branky Elias Lindholm a potvrdil výhru svého týmu.

Nová jednička Calgary Rittich odchytal šesté ze sedmi utkání v této sezoně a připsal si třetí výhru. Jeho spoluhráči zablokovali 13 střel soupeře, což český brankář ocenil. "Je to součást hry, pro mě je to hodně důležité. Usnadňuje mi to práci, jsem rád, že se snaží pomoct mi," řekl Rittich.

VIDEO: Podívejte se Frolíkův první zásah v sezoně 

Útočník Ondřej Palát se podílel asistencí na vítězství Tampy Bay v Montrealu 3:1. Hosté prohrávali po gólu Jeffa Petryho z 16. minuty, ale ještě před první přestávkou vyrovnal Brandon Coburn. Rozhodující byl začátek druhé třetiny, kdy se během 57 sekund trefili Steven Stamkos a Tyler Johnson, který zužitkoval Palátovu přihrávku.

Lightning dovedl k výhře brankář Andrej Vasilevskij, který zastavil 33 střel a nestačil na jedinou. "Měl tam několik skvělých zákroků. V bráně je neskutečně rychlý. Je to nejlepší brankář na světě a znovu to potvrdil," pochválil ruského gólmana obránce Tampy Bay Victor Hedman.

Toronto předvedlo ve druhé třetině domácího zápasu s Minnesotou velký obrat a čtyřmi brankami zvrátilo výsledek na svou stranu. Maple Leafs zvítězili 4:2 a u všech jejich gólů asistoval obránce Morgan Rielly.

NHL:

Toronto - Minnesota 4:2, Montreal - Tampa Bay 1:3, Winnipeg - Arizona 2:4, Calgary - Philadelphia 3:1, Vancouver - Detroit 5:1, Vegas - Nashville 2:5, Los Angeles - Carolina 0:2.

Matt Niskanen šikovně uhnul a Frolík se rozmáznul o mantinel.
Matt Niskanen šikovně uhnul a Frolík se rozmáznul o mantinel.

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud