30. srpna 2020 • 06:56

Palát řádil, Boston blízko vyřazení. Voráček opět bez bodu a s prohrou

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po dvoudenním bojkotu se znovu rozběhlo play off NHL. Už večer nastoupili ke čtvrtému utkání série Boston a Tampa Bay. První hvězdou zápasu se stal český útočník Ondřej Palát, který při výhře 3:1 zařídil první dvě trefy. Stejným poměrem Lightning i vedou sérii. Hokejisté Philadelphie s Jakubem Voráčkem v sestavě podlehli ve 2. kole play off New Yorku Islanders 1:3 a v sérii prohrávají 1:2 na zápasy. Nejvýše nasazený tým v Západní konferenci Vegas vyhrál 3:0 nad Vancouverem a v sérii vede 2:1.



Skóre zápasu Tampy proti Bostonu otevřel v deváté minutě Palát, který si najel před branku na přihrávku Braydena Pointa a po devítizápasovém gólovém půstu v dohrávce sezony se zapsal mezi střelce ve třetím utkání za sebou.

V čase 32:37 se prosadil odchovanec Frýdku-Místku podruhé. Za levým kruhem mu nabil Anthony Cirelli a Palát střelou na protější tyč nad lapačku slovenského gólmana Jaroslava Haláka zvýšil na 2:0. Ve 12. duelu v letošním play off si tak vylepšil bilanci na osm bodů za čtyři branky a stejný počet asistencí.

V 39. minutě v závěru pětiminutového trestu Nicka Ritchieho pojistil vedení Tampy obránce Victor Hedman. Za Boston snížil necelých 13 minut před koncem v početní výhodě Jake DeBrusk.

Nosek scházel pošesté v sestavě Vegas

Philadelphia začala zápas aktivně a její převahu vyjádřil v 15. minutě gólem Tyler Pitlick, který dobře ukryl střelu zpoza levého kruhu. Od druhé třetiny se ale obraz hry změnil a Islanders v ní otočili skóre.

Matthew Barzal pasem od zadního mantinelu uvolnil Matta Martina, který zblízka vyrovnal. Šest sekund před odchodem do kabin se z mezikruží prosadil bekhendem Leo Komarov. Na začátku třetí části využil přesilovou hru Anders Lee.

Jediný český zástupce v utkání Voráček byl se sedmi body (4+3) nejproduktivnějším hráčem Philadelphie v 1. kole play off proti Montrealu. V sérii proti Islanders ale vyšel ve třech zápasech naprázdno.

Vegas vedli už v šesté minutě 2:0. Alex Tuch se z úniku trefil přesně do horního růžku, za 83 sekund zvýšil střelou z pravého kruhu obránce Zach Whitecloud. Ze stejné pozice, z jaké padl druhý gól, se prosadil na začátku třetí třetiny v přesilové hře ještě Mark Stone. Vancouver promarnil za stavu 0:2 přes minutu dlouhou početní výhodu pět na tři a podruhé v sérii nepřekonal Robina Lehnera, který kryl 32 střel.

V sestavě Vegas scházel pošesté za sebou kvůli zranění útočník Tomáš Nosek, v sérii tak nenastupuje žádný český hráč.

Góly

Domácí: 27:12. M. Martin, 39:54. Komarov, 43:41. Lee

Hosté: 14:18. Pitlick

Sestavy

Domácí: Varlamov (Greiss) – Pulock, Pelech, Mayfield, D. Toews, A. Greene, Leddy – Eberle, Barzal, Lee (C) – Jo. Bailey (A), B. Nelson, Beauvillier – Komarov, Pageau, Brassard – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.

Hosté: Hart (Elliott) – Niskanen, Provorov, P. Myers, Sanheim, Braun, Hägg – Voráček, Couturier (A), Giroux (C) – Konecny, K. Hayes (A), Farabee – Aube-Kubel, D. Grant, J. van Riemsdyk – Pitlick, N. Thompson, Laughton.

Rozhodčí

Hebert, Dwyer – Amell, Cormier

Stadion

Scotiabank Arena (Toronto)

Góly

Domácí:

Hosté: 04:05. Tuch, 05:28. Whitecloud, 42:19. Mark Stone

Sestavy

Domácí: Markström (Demko) – Edler, Stecher, Q. Hughes, Ch. Tanev (A), Fantenberg, Jo. Benn – Pearson, E. Pettersson, Toffoli – J. T. Miller, Horvat (C), Boeser – Roussel, Gaudette, B. Sutter (A) – Motte, Beagle, Virtanen.

Hosté: Lehner (M.-A. Fleury) – Theodore, Martinez, McNabb, Schmidt (A), Whitecloud, Holden – Pacioretty, W. Karlsson, Mark Stone (A) – R. Smith (A), Stastny, Marchessault – Cousins, N. Roy, Tuch – W. Carrier, Stephenson, Reaves.

Rozhodčí

O'Rourke, Rooney – Cherrey, Murchison

Stadion

Rogers Place, Edmonton, AB

Góly

Domácí: 47:04. DeBrusk

Hosté: 08:59. Palát, 32:47. Palát, 38:04. Hedman

Sestavy

Domácí: Halák (Vladař) – McAvoy, Chára (C), Carlo, Krug, Clifton, Grzelcyk – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand – O. Kaše, Krejčí (A), DeBrusk – Kuhlman, Coyle, N. Ritchie – Wagner, P. Lindholm, Nordström.

Hosté: Vasilevskij (McElhinney) – Černák, Hedman (A), Shattenkirk, Sergačjov, Bogosian, Coburn, L. Schenn – Kučerov, B. Point, Palát – T. Johnson, Cirelli, Killorn (A) – Coleman, Gourde, Goodrow – Paquette, Maroon.

Rozhodčí

Charron, Lee – MacPherson, Devorski

Stadion

Scotiabank Arena, Toronto

Hokejisté Lightning si ve čtvrtém utkání dobře hlídali Davida Pastrňáka
Hokejisté Lightning si ve čtvrtém utkání dobře hlídali Davida Pastrňáka

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud