18. září 2020 • 07:00

Tampa je ve finále, znovu rozhodlo prodloužení. Stanley Cup získá Čech

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Tampy Bay s Ondřejem Palátem v sestavě porazili New York Islanders 2:1 v prodloužení, sérii vyhráli 4:2 na zápasy a postoupili do finále NHL. V boji o Stanleyův pohár, který Lightning získali naposledy v roce 2004, se střetnou s Dallasem, jehož dres obléká i Radek Faksa.



Vítězný gól vstřelil Anthony Cirelli v čase 73:18 a zúročil tím střeleckou převahu mužstva (48:27). Útočník Tampy Bay dostal dobrou přihrávku zpoza branky od Barclaye Goodrowa a za cinkotu tyčky překonal Semjona Varlamova.

Islanders, kteří protáhli sérii výhrou v minulém utkání v prodloužení, se ujali vedení ze své první střely v zápase. Devon Toews obkroužil branku a u levé tyče byl rychlejší než přesunující se gólman Andrej Vasilevskij. Tampa Bay vyrovnala v sedmé minutě, když se z dorážky prosadil obránce Victor Hedman a připsal si už devátou trefu v play off.

Od té chvíle oba brankáři odolávali a v prodloužení mohli rozhodnout Islanders, ale Brock Nelson neuspěl v sólovém úniku. Hrdinou zápasu se tak stal Cirelli, který přitom v průběhu druhé třetiny zamířil s bolestivou grimasou do kabin po střetu koleno na koleno s Andersem Lee.

Při postupu Tampy Bay do finále NHL hrál důležitou roli i Palát. Rodák z Frýdku-Místku byl vidět zejména v posledních dvou sériích, ve kterých přispěl osmi góly včetně tří vítězných k vyřazení Bostonu a New Yorku Islanders. Palát nasbíral celkově v letošním play off třináct bodů (8+5) a ve statistice +/- je se čtrnácti kladnými body na třetím místě.

VIDEO: Podívejte se na sestřih 6. finále Východní konference

Góly

Domácí: 04:15. D. Toews

Hosté: 06:28. Hedman, 73:18. Cirelli

Sestavy

Domácí: Varlamov (Greiss) – Pulock, A. Greene, Mayfield, D. Toews, Boychuk, Leddy, Dobson – Clutterbuck (A), Barzal, Lee (C) – Jo. Bailey (A), B. Nelson, Beauvillier – Eberle, Pageau, M. Martin – Brassard, Komarov.

Hosté: Vasilevskij (McElhinney) – Shattenkirk, Hedman (A), L. Schenn, McDonagh (A), Černák, Sergačjov, Bogosian – Kučerov, B. Point, Palát – Coleman, Gourde, Goodrow – T. Johnson, Cirelli, Killorn (A) – Paquette, Maroon.

Rozhodčí

Dwyer, Hebert – Amell, Barton

Stadion

Rogers Place, Edmonton, AB

Hokejisté Tampy Bay s Ondřejem Palátem v sestavě porazili New York Islanders 2:1 v prodloužení, sérii vyhráli 4:2 na zápasy a postoupili do finále NHL.
Hokejisté Tampy Bay s Ondřejem Palátem v sestavě porazili New York Islanders 2:1 v prodloužení, sérii vyhráli 4:2 na zápasy a postoupili do finále NHL.

Sparta, Třinec, Liberec či někdo další? Kdo jsou favorité na extraligový titul
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud