13. listopadu 2020 • 13:40

Za Stanley Cupem bez blesků, zato s orlem. Lundqvist ukázal nový ohoz!

Autor: ros
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na tenhle pohled si hokejová veřejnost bude muset ještě chvíli zvykat. Henrik Lundqvist byl dlouhých patnáct let nerozlučitelně spojen s newyorskými Rangers, teď se poprvé v NHL oblékne do jiných barev. A motivů. Ikonický gólman už nyní odhalil podobu výstroje, kterou navleče společně s dresem Capitals, premiérově během kariéry zároveň upustil od blesků. Co dominuje masce?



Dřív Socha Svobody, teď monumentální sídlo Senátu a Sněmovny reprezentantů ve Washingtonu. Henrik Lundqvist se po vykoupení posledního roku smlouvy s Rangers ocitl bez angažmá, ne však na dlouho. Sáhl po něm Washington, který pustil Bradena Holtbyho ke Canucks. „Král“ teď po letech přestavby kádru zase vyhlíží boj o Stanley Cup, jenž mu v kariéře chybí.

Na novou sezonu se vybavil stylově. Krátce po konci předchozího play off, v němž uspěla Tampa, odtajnil podobu své výstroje do nadcházejícího angažmá.

Netradiční pohled je to hned z několika důvodů.

Lundqvist oblékne samozřejmě odlišné klubové barvy, zároveň bude poprvé na jeho výstroji chybět motiv blesku, kterému dával přednost celou kariéru. Byl jeho signafikantním poznávacím znakem i na mezinárodní scéně, teď prostor vyplní orel. 

„Reprezentuje soustředěnost a ostražitost," vysvětloval švédský gólman. „Chtěl jsem výrazný, agresivní design, který se nebude prát s klubovými barvami i mojí výstrojí." To se povedlo, práce umělce Davida Gunnarssona vypadá jednolitě. 

Přímo nad tváří bude mít Lundqvist dominantní neoklasicistní Kapitol, nejznámější budovu ve městě. Svými sny o zisku nejcennější trofeje se netají. „Chci vyhrát Stanley Cup a to právě tady," dodal. Pomoct by mu mohla právě i nová výstroj, kterou může tak trochu „zrestartovat“ svou kariéru.

V posledních letech ho totiž u Jezdců posadila dvojice Igor Šesťjorkin – Alexandar Georgiev na střídačku. Teď přichází výzva nová, o místo v brankovišti bude soupeřit s 23letým Rusem Iljou Samsonovem. Jednocestná smlouva zároveň začíná platit také českému gólmanovi Vítu Vaněčkovi.

Jak se vám nová podoba „královy“ výstroje líbí? Napište do diskuze.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud