5. prosince 2021 • 12:40

Francouz zazářil v AHL. V druhém zápase po zranění vychytal nulu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový brankář Pavel Francouz vychytal čisté konto v nižší zámořské soutěži AHL v dresu Colorado Eagles. V sobotním domácím utkání farmy Colorado Avalanche pomohl 27 úspěšnými zákroky k vítězství nad Tucsonem 4:0. Francouz se v záložním týmu rozchytává po zranění kotníku, které utrpěl v přípravě před sezonou v dresu Avalanche.



Francouz nastoupil proti stejnému soupeři už v pátek také doma a při porážce 1:4 inkasoval z 18 střel tři branky. Byl to pro něj první soutěžní zápas po 15 měsících. Celou minulou sezonu vynechal kvůli problémům s kyčlemi, který vyřešil operací, a před zraněním kotníku odchytal v přípravě část dvou utkání.

Francouz má ještě do konce tohoto ročníku platný dvouletý kontrakt celkem na čtyři miliony dolarů. Bývalý hráč Plzně, Litvínova a Čeljabinsku v NHL odchytal 36 zápasů s průměrem 2,40 branky, s úspěšností zákroků 92,3 procenta a jednou udržel čisté konto. V šesti duelech play off má průměr 3,23 gólu na utkání, úspěšnost 89,2 procenta a vychytal jednu nulu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud