9. prosince 2021 • 09:27

Arizona dluží za halu. Pokud nezaplatí, nemůže ji využívat. Klub: Nedopatření

Autor: ČTK, mas
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Netrápí se jen na ledě. Hokejisté z arizonské pouště jsou nejhorším týmem sezony NHL a chřadnoucí organizaci se nedaří i mimo led. Coyotes dluží na daních státu a městu Glendale 1,3 milionu dolarů (29 mil. korun). Pokud částku do 20. prosince neuhradí, hrozí, že nebudou moci využívat městem spravovanou Gila River Arenu. Vedení mužstva se omluvilo a dodalo, že jde o nedopatření, a že závazek bude včas splacen. Podle amerických médií nejde o první pozdě řešený závazek vůči městu, které se už před sezonou rozhodlo neprodloužit nájemní smlouvu.



Jakoby toho trápení nebylo dost na ledě. Organizace Coyotes se většinu své existence spíše potácí u dna Západní konference. V play off hrála jen v devíti případech z 24 sezon (jen jednou dál než ve čtvrtfinále konference). V současné sezoně je po 25 utkáních se ziskem 12 bodů dokonce nejhorším týmem NHL. A návštěvnost? I v ní patří stabilně k nejhorším.

Nyní je navíc téměř jasné, že město Glendale společně s firmou spravující Gila River Arenu, nechce o další rok prodloužit nájemní smlouvu. Ta končí po této sezoně a budoucnost klubu v Glendale je tak velmi nejistá.

Coyotes by chtěli vystavět úplně novou arénu v Temple nedaleko Phoenixu. To ale chvíli potrvá a klub tak doufá ve změnu stanoviska Glendale. Nezaplacení daně městu (cca 250 tisíc dolarů z celkové částky 1,3 mil. dolarů) ale rozhodně Glendale nepřesvědčí.

„Už jsme zahájili vyšetřování toho, jak se to mohlo stát, a podle prvních zjištění se zdá, že to je následek nešťastné lidské chyby,“ dodal klub v omluvném prohlášení s tím, že dluh bude uhrazen v nejkratším možném čase. Pokud by se tak ovšem nestalo do 20. prosince, město pověřilo firmu spravující halu nevpustit do ní zaměstnance organizace.

Okolnosti stále více napovídají, že hokej v arizonské poušti by mohl skončit, což vedení organizace odmítá. „Falešné zprávy. Klub neprodáváme a ani se nestěhujeme. Coyotes jsou stoprocentně odhodlaní zůstat v Arizoně,“ reagovalo minulý týden vedení na informace o možném přesunu franšízy do Houstonu.

Podle amerických novinářů se nejedná o první včas nesplacený závazek klubu směrem k městu, což nejspíš přispělo k ukončení spolupráce, která trvala od roku 2003. Tehdy se klub přestěhoval z Phoenixu, jehož jméno nesl až do roku 2014, právě do přilehlého města Glendale.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud