Patrik Czepiec
10. listopadu 2022 • 11:15

Bum! Regenda slaví první gól, v týmu i díky porodu. A další paráda Zegrase

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pavol Regenda zanesl do své pohádky novou kapitolu. Slovenský útočník dal premiérový gól v NHL. Nutno dodat, že velmi zdařilý. Přecházela mu ovšem akce kulový blesk. Ještě ve středu se dvaadvacetiletý křídelník podílel na výhře farmy ze San Diega, s nominací na čtvrteční domácí duel proti Minnesotě nepočítal. Jenže sestavu Ducks kvůli porodu své ženy opustil Adam Henrique, kouč Dallas Eakins narychlo sháněl náhradníka. Ukázal na rodáka z Michalovců. „Pořád tomu nemůžu uvěřit,“ rozplýval se Regenda poté, co dosáhl na gólovou prvotinu.



Žije si svůj diskopříběh. Už to, že se Pavol Regenda propracoval ze slovenské extraligy rovnou na metu nejvyšší, je vlastně zázrak. Přitom nechybělo moc a nadcházející reprezentační přestávku by vyhlížel jako hráč Mladé Boleslavi. Obě strany se dohodly na angažmá ještě před olympiádou, jenže dlouhovlasý čahoun ve zbytku sezony zazářil. Přišlo vábení NHL.   

„Nedá se nic dělat. Moc mu to přeju, protože jsem NHL sám hrál, což se nepovede každému. Když má tu šanci, byl by hloupej, kdyby toho nevyužil. Tahle šance může přijít jen jednou za život,“ říkal v červnu pro iSport.cz smířlivě Václav Nedorost, ještě donedávna mladoboleslavský sportovní manažer.

A měl pravdu. Regenda v hlavním týmu překvapil vysokou pracovní morálkou během tréninkového kempu, mezi smetánkou zůstal i pro úvodní duel sezony. Následně ho nezlomilo ani odeslání na farmu. A když kolega Adam Henrique vyrazil do porodnice, naskytla se klenotu zpod Tater další jedinečná příležitost. Tu využil přímo geniálně. Při rychlém kontru ve druhé periodě zavěsil puk pod horní tyčku, poslal Ducks do vedení a mohl se radovat z premiérové trefy.

„Bylo to úžasné! Dostal jsem dobrou přihrávku od Franka (Vatrana), skvělá práce celé formace. Puk zapadl dovnitř, ale já tomu pořád nemůžu uvěřit,“ vykládal Regenda zámořským novinářům v šatně po utkání.

Zároveň ho trápila porážka 1:4. Anaheim byl v první polovině zápasu nebezpečnějším týmem, zařadil raketovou rychlost. Ještě před Regendou se svou již tradiční „lakrosovou“ parádou trefil Trevor Zegras, fanoušci znovu žasli nad jeho umem a schopností provést tak náročný manévr. Jenže trenérský štáb Deana Evasona správně odhalil neregulérní přechod modré čáry a po kontrole u videa sudí famózní gól odvolali pro ofsajd.

Strategii Ducks následně bořila hlavně nedisciplinovanost. Domácí se za jeden večer dostali na 57 trestných minut, soupeř jich nasbíral ve značně nervózním klání 53, ale lépe využíval přesilové hry. Za Wild se v početní převaze dvakrát prosadil ostrostřelec Kirill Kaprizov, první hvězda utkání.

Tou druhou byl Regenda, který v šestém startu zapsal třetí bod, třebaže na ledě strávil jen 8 minut a 56 sekund. „Je to splněný sen. Jsem velmi šťastný,“ chrlil ze sebe nadšeně.

Anaheim Ducks Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 33:24. Regenda

Hosté: 36:37. Kaprizov, 41:41. Dumba, 43:23. Kaprizov, 51:42. Cramarossa

Sestavy

Domácí: Gibson (Stolarz) – Kulikov, Klingberg, Benoit, Fowler (A), Beaulieu, Shattenkirk – Comtois, Zegras, Terry (A) – McTavish, R. Strome, Vatrano – Max Jones, Lundeström, Silfverberg (A) – Regenda, Gawdin, Leason.

Hosté: Gustavsson (M. Fleury) – Middleton, Spurgeon (C), Brodin, Dumba (A), Merrill, Addison – Kaprizov, F. Gaudreau, Zuccarello – Eriksson Ek (A), Boldy, Dewar – Rossi, Shaw, Jost – Steel, Cramarossa.

Rozhodčí

Hanson, Kozari – Gawryletz, Hughes

Stadion

Honda Center, Anaheim

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud