9. května 2023 • 06:40

SESTŘIH: Vegas odčarovalo démona Draisaitla a vede. Zářil Eichel (1+2)

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zdá se, že klub z města hříchu našel recept na dva „mimozemšťany“. Hokejisté Las Vegas zahájili trip do Edmontonu ve 2. kole play off NHL jasným vítězstvím 5:1, díky kterému vedou v sérii 2:1 na zápasy. Oilers sice otevřeli skóre už ve 3. minutě, to však bylo z jejich strany všechno. Golden Knights se podařilo zastavit zatím skvěle rozjetého Leona Draisaitla (13+4) i hvězdného kapitána Connora McDavida. O triumf v Rogers Place se dvěma góly postaral útočník Jonathan Marchessault, kterého třemi body předčil parťák Jack Eichel.



Série se po dvou duelech na jihozápadě USA přesunula do Kanady a domácí Oilers se ujali vedení už ve třetí minutě. Akci třetí formace zakončil z hranice brankoviště Warren Foegele, jenž v aktuálním play off vstřelil první branku.

Gól Foegelemu připravil Derek Ryan, který kvůli nemoci vynechal první zápas série. „Jsem rád, že je Derek zpátky v sestavě. Třetí útok s ním na ledě podává lepší výkony. Hráči si dokážou vyhovět, hrají jednoduše a rychle dopředu. To je hra, kterou od nich potřebujeme,“ řekl trenér Oilers Jay Woodcroft.

Hosté ale dokázali rychle zareagovat. Neuběhly ani dvě minuty a Marchessault po Eichelově nahrávce srovnal. Oba hokejisté si spolupráci zopakovali na konci první třetiny a dokonali obrat. Marchessault rázně ukončil čtrnáctizápasové čekání na branku ve vyřazovacích bojích.

Gól v poslední minutě prvního dějství duel zlomil. Golden Knights ve druhé části přidali další tři trefy a rozhodli o druhé výhře v sérii. „Hokej je férová hra, když uděláte chyby a nedokážete je odčinit, nemůžete vyhrát. Dnes jsme nehráli dobře. Špatně jsme bruslili, nebyli jsme dostatečně důrazní a celkově jsme nepředvedli výkon hodný play off,“ řekl Woodcroft.

Zápas nevyšel hvězdným oporám Connoru McDavidovi a Leonu Draisaitlovi. Nejproduktivnější hráči dosavadního průběhu play off nebodovali a zakončili utkání se dvěma zápornými body. „Dnes není moc co chválit. Čtvrtý zápas pro nás bude klíčový, proto očekávám, že v něm předvedeme mnohem víc než dnes,“ řekl vítěz kanadského bodování základní části McDavid.

Oilers si nedokázali poradit s výkonem brankáře Adina Hilla. Šestadvacetiletý Kanaďan ve 12. minutě za stavu 1:1 nahradil zraněného Laurenta Brossoita a zlikvidoval všech 24 střeleckých pokusů, kterým čelil.

„Odchytal skvělý zápas. Nebyl v jednoduché pozici, musel naskočit do rozjetého zápasu, zvládl to ale na výbornou. V posledních zápasech moc nechytal, ukázal ale, že je skvělý gólman,“ pochválil Eichel bývalého brankáře San Jose a Arizony.

Góly

Domácí: 02:45. Foegele

Hosté: 04:44. Marchessault, 19:09. Marchessault, 27:25. Whitecloud, 30:03. Eichel, 37:13. Stephenson

Sestavy

Domácí: Skinner (Campbell) – Nurse, Ceci, Ekholm, Bouchard, Kulak, Desharnais, Broberg – E. Kane, McDavid, Draisaitl – Nugent-Hopkins, Bjugstad, Hyman – Foegele, R. McLeod, Ryan – Kostin, Yamamoto.

Hosté: Brossoit (12. Hill) – Martinez, Pietrangelo, McNabb, Theodore, Hague, Whitecloud – Barbašev, Eichel, Marchessault – R. Smith, Karlsson, Amadio – Howden, Stephenson, Stone – Carrier, N. Roy, Kolesar.

Rozhodčí

Stadion

Rogers Place, Edmonton

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud