23. listopadu 2023 • 12:20

Mladík (18) připomněl Hertla. Instinkt, zhodnotil suše krásný první gól v NHL

Autor: mas
Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

První gól v nejslavnější hokejové lize světa si pamatuje každý hráč. Ať už jich v NHL celkově dá pět nebo tři sta. Často jde o ušmudlanou dorážku, která i tak potěší. Teprve osmnáctiletý Zach Benson z Buffala je ale jiný případ. V duelu s Washingtonem (3:4p) vstřelil jednu z nejkrásnějších premiérových branek. Parádou mezi nohama dal vzpomenout na Tomáše Hertla, který v nováčkovské sezoně coby 19letý mladík šokoval čtyřgólovým představením korunovaným stejnou parádou proti Rangers. Mimochodem v říjnu tomu bylo 10 let...



Buffalo si Zacha Bensona vybralo v posledním draftu v 1. kole jako třináctého celkově a kanadský mladík hned v první sezoně „udělal“ první tým. V úvodu aktuální sezony však rodáka z Langley přibrzdilo zranění, kvůli němuž na první gól čekal až do listopadu.

Na premiérovou trefu mezi elitou si však schoval skutečný majstrštyk. Parádním zakončením s hokejkou mezi bruslemi připomněl českým fanouškům začátky Tomáše Hertla v NHL, který slavné zakončení vysekl před 10 lety v nováčkovské sezoně v památném zápase proti Rangers, které potupil čtyřmi góly.

Jistě si vzpomenete, že v té době ještě nevládl moc dobrou angličtinou a svůj životní zápas hodnotil velmi rozpačitě, ale s hromadou úsměvů. Zbytek už je historie, usměvavého kluka z Česka si v San Jose zamilovali.

Kanaďan Benson má v tomto ohledu výhodu. Angličtina mu nedělá problém a v Buffalu se může stát podobným oblíbencem. „Jen se snažím dělat to, o čem jsem přesvědčen, že bude fungovat, a nechávám se vést svými instinkty,“ snažil se po utkání mírnit nadšení z gólu.

Sabres v utkání s Washingtonem poslal do dvoubrankového vedení, které však tým ztratil a nakonec prohrál 3:4 v prodloužení. 

Vstoupit do diskuse
3
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud