2. ledna 2024 • 00:09

Seattle ovládl Winter Classic. Zazářil gólman, Patera na střídačce Vegas

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Seattlu v utkání pod širým nebem porazili Vegas 3:0 a v NHL vyhráli popáté za sebou. V prvním venkovním zápase v klubové historii dovedl Kraken k výhře finský útočník Eeli Tolvanen, jenž duel zakončil s bilancí jednoho gólu a jedné asistence. Brankář Joey Daccord kryl všech 35 střel vychytal druhé čisté konto v ročníku. Český gólman Jiří Patera sledoval prohru Vegas pouze ze střídačky.



Více než 47 tisíc diváků na stadionu baseballových Seattle Mariners se prvního gólu dočkalo v páté minutě. Domácí poslal do vedení Tolvanen, jenž před brankářem pohotově tečoval nahození Vince Dunna.

Hokejistům Kraken vyšel i vstup do druhé dvacetiminutovky. V čase 22:19 si odražený puk našel obránce Will Borgen a mohutným nápřahem podruhé překonal Logana Thompsona. Sedmadvacetiletý bek se prosadil poprvé v sezoně.

Ani v závěrečné dvacetiminutovce nevyšli domácí střelecky naprázdno. Yanni Gourde ve 43. minutě využil chyby Paula Cottera v rozehrávce a uzavřel skóre. Seattle se v tabulce Západní konference posunul na deváté místo dva body za osmou Arizonu. Vegas zůstává třetí.

Góly

Domácí: 04:40. Tolvanen, 22:19. Borgen, 42:10. Gourde

Hosté:

Sestavy

Domácí: Daccord (Driedger) – Dunn, Larsson, Oleksiak, Borgen, Dumoulin, Schultz – Tatar, Beniers, Eberle – McCann, Wennberg, B. Tanev – Tolvanen, Gourde, Bjorkstrand – Yamamoto, Kartye, Burakovsky.

Hosté: L. Thompson (Patera) – Hague, Pietrangelo, McNabb, Whitecloud, Martinez, Pachal – Barbašev, Eichel, Stone – W. Carrier, Stephenson, Marchessault – Cotter, W. Karlsson, Amadio – Howden, N. Roy, Kolesar.

Rozhodčí

Stadion

Climate Pledge Arena, Seattle

Návštěva

43 313 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud