3. března 2024 • 06:40

Nečas dal gól, ale Carolina zkolabovala. Trefili se i Faksa a Zadina

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Radek Faksa přispěl v NHL gólem k výhře hokejistů Dallasu 3:2 po nájezdech nad San Jose. Za poražené skóroval Filip Zadina a na jednu branku přihrál Jan Rutta. Carolině nestačila trefa Martina Nečase a podlehla doma Winnipegu 3:5, přestože vedla po dvou třetinách o tři góly. Dominik Kubalík přihrál na jednu branku Ottawy, která prohrála na ledě Philadelphie 2:4.



San Jose vedlo 1:0 a 2:1. Při prvním gólu zachytil Rutta u pravého mantinelu nahozený kotouč a přihrávkou z vlastního pásma založil rychlý kontr, který zakončil William Eklund. V úvodu druhé třetiny vyrovnal z dorážky Faksa, který v posledních jedenácti zápasech vůbec nebodoval a skóroval poprvé od 8. ledna.

Hostům vrátil ve 38. minutě vedení Zadina střelou z pravého kruhu a puk skončil těsně za brankovou čárou. Gól původně neplatil, ale rozhodčí ještě situaci prověřili u videa a verdikt změnili. „Nebyl jsem si jistý, zda opravdu prošel. Z mého pohledu jsem viděl, že prošel za brankáře a směřoval k brankové čáře. Jsem rád, že to byl gól, ale mrzí mě, že nám nepomohl k výhře,“ komentoval Zadina devátou trefu v sezoně.

Na začátku třetí třetiny využil přesilovou hru Jason Robertson a o výhře Dallasu rozhodl v sedmé sérii nájezdů Jamie Benn. V pátém kole rozstřelu mohl ukončit zápas Zadina, ale bekhendovým blafákem minul branku.

„Jsme šťastní, že jsme vyhráli, protože to byla velká bitva,“ uvedl Faksa, který skóroval počtvrté v sezoně. Jeho poslední dvě branky od sebe dělí 22 zápasů. „Bylo frustrující, že jsem neproměňoval šance. Ale říkal jsem si, že se budu snažit tlačit do branky, když to půjde, a že budu doufat v nějaký odraz,“ doplnil.

Za třetinu z 0:3 na 5:3

Nečas otevřel skóre ve 31. minutě střelou z levého kruhu a ještě do přestávky odskočila Carolina na 3:0. V poslední části ale úřadovali hosté. Po pěti minutách třetí třetiny bylo vyrovnáno 3:3 a vítězný gól dal v 57. minutě Sean Monahan. Dvěma trefami se na obratu podílel Nino Niederreiter.

„U každého gólu jsme udělali nějakou hloupou chybu,“ litoval trenér Caroliny Rod Brind'Amour. Jeho slova potvrdil vítězný gól, před kterým brankář Pjotr Kočetkov zariskoval a vyjel několik metrů dopředu za nahozeným kotoučem. Souboj o puk ale prohrál a Monahan zakončil do prázdné branky.

Kubalík bodoval po dlouhých osmnácti zápasech a téměř dvou měsících. Český útočník sice netrefil puk v mezikruží ideálně, ale kotouč se dostal k Thomasi Chabotovi, který snížil střelou do odkryté branky v 59. minutě na 2:3. Při risku Ottawy bez gólmana zpečetil výhru Philadelphie Cam York.

Domácí získali dvougólový náskok ve 40. minutě zásluhou Tysona Foerstera, který dvakrát skóroval během 45 sekund. Druhý gól dal z trestného střílení. Flyers proměnili v sezoně už pět trestných střílení, což je nový rekord NHL.

Pastrňák sbíral jen minus body

Boston podlehl na ledě New Yorku Islanders 1:5. Kyle Palmieri zkompletoval hattrick už v čase 12:19 a domácí vedli ve 31. minutě o pět branek. David Pastrňák si připsal tři záporné body za účast na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech.

Zatímco Islanders označili svůj výkon za jeden z nejlepších v sezoně, kapitán Bostonu Brad Marchand řekl, že jeho tým soupeři zápas usnadnil. „Hráli jsme pod své možnosti, zejména první třetina byla nepřijatelná. Nevyhrávali jsme dost soubojů jeden na jednoho a ve výsledku se to projevilo,“ zlobil se Marchand. Utkání nedohrál Pavel Zacha, který odstoupil v první třetině kvůli zranění v dolní části těla.

Zaváhání Bostonu využila Florida, která se po výhře 4:0 v Detroitu osamostatnila v čele soutěže. Naopak se trápí Vegas. Obhájce Stanleyova poháru utrpěl v Buffalu debakl 2:7 a prohrál sedm z posledních devíti utkání. Dvakrát dokonce inkasoval při vlastní přesilovce, v obou případech skóroval Dylan Cozens.

Cody Glass řídil prvním hattrickem v NHL vítězství Nashvillu 5:1 nad Coloradem. Predators vyhráli poosmé v řadě a drží v Západní konferenci jednu ze dvou divokých karet. Mají sedmibodový náskok na první nepostupové místo do play off. To patří Calgary, které porazilo Pittsburgh 4:3. Kanadský tým otočil zápas v posledních deseti minutách z 1:3 a vyhrál popáté za sebou.

Obrat korunoval padesát sekund před třetí sirénou Jegor Šarangovič, který v utkání skóroval dvakrát. Zpříjemnil tak slavnostní zápas, před jehož začátkem vyvěsilo Calgary pod strop haly dres Miikky Kiprusoffa. Finský gólman je čtvrtým hráčem v historii klubu, jemuž se dostalo této pocty. Dalšími jsou Lanny McDonald, Jarome Iginla a Mike Vernon.

Daniel Vladař plnil roli náhradního gólmana Calgary, stejně jako Petr Mrázek při prohře Chicaga 2:5 s Columbusem. V třinácti zápasech sobotního programu NHL nezasáhl do hry žádný český brankář.

Góly

Domácí: 30:12. Nečas, 35:54. Teräväinen, 39:12. S. Aho II

Hosté: 41:36. Connor, 43:02. Niederreiter, 45:40. Scheifele, 56:47. Monahan, 59:47. Niederreiter

Sestavy

Domácí: Kočetkov (S. Martin) – Burns, Slavin (A), Pesce, Skjei, Chatfield, Orlov – Teräväinen, S. Aho II (A), Svečnikov – Nečas, Drury, Bunting – Jarvis, J. Staal (C), Martinook (A) – Fast, Kotkaniemi, Noesen.

Hosté: Hellebuyck (Brossoit) – DeMelo, Morrissey (A), Pionk, Schmidt, Samberg, Stanley – Kupari, Scheifele (A), Connor – Iafallo, Monahan, Ehlers – Appleton, Lowry (A), Niederreiter – Naměstnikov, M. Barron, D. Gustafsson.

Rozhodčí

Chmielewski, Brenk – T. Gawryletz, B. Gawryletz

Stadion

PNC Arena, Raleigh

Návštěva

18 876 diváků

Góly

Domácí:

Hosté: 28:50. Montour, 33:06. Reinhart, 44:39. Rodrigues, 53:02. Verhaeghe

Sestavy

Domácí: Lyon (Reimer) – Seider, Walman, Petry, Chiarot, Gostisbehere, Määttä – P. Kane, Larkin (C), DeBrincat – Raymond, Compher, Rasmussen – Perron (A), Copp (A), Veleno – Sprong, Fischer, Fabbri.

Hosté: Bobrovskij (Stolarz) – Ekblad (A), Forsling, Montour, Mikkola, Kulikov, Ekman-Larsson – Reinhart, Barkov (C), Verhaeghe – M. Tkachuk (A), Bennett, Cousins – Rodrigues, Lundell, Luostarinen – Lomberg, Stenlund, Lockwood.

Rozhodčí

G. Rank, K. Nicholson – R. Galloway, B. O´Quinn

Stadion

Little Caesars Arena, Detroit

Návštěva

19 515 diváků

Góly

Domácí: 53:23. Tolvanen

Hosté: 30:12. Draisaitl, 48:02. Kulak

Sestavy

Domácí: Grubauer (Daccord) – Larsson (A), Dunn, Borgen, Oleksiak, Schultz, Dumoulin – Eberle (A), Beniers, McCann – Bjorkstrand, Wennberg, Schwartz – Kartye, Gourde, Tolvanen – B. Tanev, Yamamoto, Tatar.

Hosté: S. Skinner (Pickard) – Bouchard, Ekholm, Ceci, Nurse (A), Desharnais, Kulak – Hyman, McDavid (C), Draisaitl (A) – Janmark, Nugent-Hopkins, E. Kane – Perry, R. McLeod, Foegele – C. Brown, Ryan, Holloway.

Rozhodčí

Sandlak, Hebert – Brisebois, Baker

Stadion

Climate Pledge Arena, Seattle

Návštěva

17 151 diváků

Góly

Domácí: 06:34. Toropčenko, 32:53. Neighbours, 59:11. Krug

Hosté: 30:06. Merrill

Sestavy

Domácí: Binnington (Hofer) – Leddy, Parayko, Krug, Faulk (A), Scandella, Perunovich – Bučněvič, Thomas (A), Kyrou – Z. Bolduc, B. Schenn (C), Neighbours – Saad, Hayes, Toropčenko – N. Walker, Sundqvist, Kapanen.

Hosté: M. Fleury (Gustavsson) – Middleton, Faber, Brodin (A), Chisholm, Merrill, Bogosian – Kaprizov (A), Eriksson Ek (A), Boldy – M. Johansson, Rossi, Zuccarello – Duhaime, Dewar, Hartman – Lucchini, Lettieri, Shaw.

Rozhodčí

Rehman, Furlatt – Suchánek, Pancich

Stadion

Enterprise Center, St. Louis

Návštěva

18096 diváků

Góly

Domácí: 15:19. Glass, 34:26. Glass, 49:46. O'Reilly, 57:32. Novak, 59:08. Glass

Hosté: 17:01. MacKinnon

Sestavy

Domácí: Saros (Lankinen) – Fabbro, Josi (C), L. Schenn, McDonagh (A), A. Carrier, Lauzon – Nyquist, O'Reilly (A), F. Forsberg – Glass, Sissons, Trenin – Evangelista, Novak, Jankowski – Sherwood, McCarron, Co. Smith.

Hosté: Georgijev (Annunen) – Makar (A), Toews, Manson, Girard, Byram, J. Johnson – Rantanen (A), MacKinnon (A), Lehkonen – L. O'Connor, Colton, Wood – Drouin, R. Johansen, Parise – Kiviranta, C. Wagner, Cogliano.

Rozhodčí

Jon McIsaac, Brandon Schrader – CJ Murray, Kilian McNamara

Stadion

Bridgestone Arena, Nashville

Góly

Domácí: 01:55. J. Skinner, 20:54. Cozens, 34:46. Girgensons, 42:20. Okposo, 46:26. Power, 52:18. Mittelstadt, 57:12. Cozens

Hosté: 21:46. Brisson, 24:28. W. Karlsson

Sestavy

Domácí: Luukkonen (Comrie) – Dahlin (A), Jokiharju, Power, Bryson, Ry. Johnson, Clifton – Girgensons (A), T. Thompson, Tuch – J. Skinner, Mittelstadt, Okposo (C) – Benson, Cozens, Peterka – Robinson, Krebs, Greenway.

Hosté: L. Thompson (Hill) – Martinez (A), Pietrangelo (A), McNabb, Theodore, Hague, Whitecloud – Brisson, W. Karlsson (A), Marchessault – Barbašev, Stephenson, Amadio – Cotter, N. Roy, Kolesar – Morelli, Froese, Rempal – Děnisenko.

Rozhodčí

Lee, Blandina – Daisy, Berg

Stadion

KeyBank Center, Buffalo

Návštěva

16 693 diváků

Góly

Domácí: 01:08. Farabee, 39:14. Foerster, 39:58. Foerster, 59:59. M. Staal

Hosté: 24:04. Tarasenko, 58:02. Chabot

Sestavy

Domácí: Sandström (Ersson) – York, Sanheim, Se. Walker, Seeler, Zamula, M. Staal – Brink, Frost, Tippett – Foerster, Laughton (A), Farabee – Hathaway, N. Cates, Poehling – Lycksell, Couturier (C), Deslauriers.

Hosté: Sögaard – Zub, Sanderson, Chabot (A), Chychrun, Bernard-Docker, Brännström, Guenette – Tarasenko, Pinto, B. Tkachuk (C) – Giroux (A), Stützle, Batherson – Kubalík, Greig, M. Joseph – MacEwen, Kelly, Kastelic.

Rozhodčí

Pochmara, MacDougall – Kovachik, Hughes

Stadion

Wells Fargo Center, Philadelphia

Návštěva

18 971 diváků

Góly

Domácí: 27:44. Point, 35:49. Cirelli, 50:18. Motte, . Hedman

Hosté: 01:27. Armia, 14:33. J. Evans, 46:23. Jos. Anderson

Sestavy

Domácí: Vasilevskij (J. Johansson) – D. Raddysh, Hedman (A), Černák, H. Fleury, Perbix, de Haan, Lilleberg, Crozier – Kučerov (A), Point, Hagel – Sheary, Paul, Stamkos (C) – Chaffee, Cirelli, Eyssimont – Watson, Glendening, Motte.

Hosté: Primeau (Allen) – Guhle, Matheson (A), Savard, Xhekaj, Kovacevic, Harris – Slafkovský, Suzuki (C), Caufield – Armia, Newhook, J. Roy – Jos. Anderson, J. Evans, Gallagher (A) – Ylönen, White, Pearson.

Rozhodčí

M. Marković – D. O'Rourke

Stadion

Amalie Arena, Tampa

Góly

Domácí: 23:54. Marner, 28:52. W. Nylander, 47:17. Tavares, . Domi

Hosté: 11:33. Lafrenière, 25:03. Trocheck, 58:53. Trocheck

Sestavy

Domácí: Samsonov (Woll) – Rielly (A), Ljubuškin, Brodie, Liljegren, Benoit, McCabe – Knies, Matthews (A), Marner – McMann, Tavares (C), Järnkrok – Bertuzzi, Holmberg, Domi – Kämpf, W. Nylander, Reaves.

Hosté: Šesťorkin (Quick) – K. Miller, Trouba (C), R. Lindgren, Fox (A), E. Gustafsson, Schneider – Kreider (A), Zibanejad, Kakko – Panarin, Trocheck, Lafrenière – Cuylle, Brodzinski, Vesey – Edström, Goodrow, Rempe.

Rozhodčí

Dunning, Hebert – Alphonso, Tobias

Stadion

Scotiabank Arena, Toronto

Góly

Domácí: 03:32. Palmieri, 05:27. Palmieri, 12:19. Palmieri, 20:46. Lee, 30:24. Nelson

Hosté: 34:30. McLaughlin

Sestavy

Domácí: Sorokin (Varlamov) – Dobson, Pelech, Pulock, Romanov, S. Aho I, Reilly – Barzal, Horvat, Nelson (A) – Palmieri, Pageau, Lee (C) – Holmström, Cizikas, Engvall – Clutterbuck (A), MacLean, M. Martin.

Hosté: Ullmark (Swayman) – Wotherspoon, McAvoy (A), Lohrei, Carlo, Forbort, Shattenkirk – Marchand (C), Coyle, Pastrňák (A) – J. van Riemsdyk, Zacha, DeBrusk – Heinen, Geekie, Frederic – Lauko, J. Boqvist, McLaughlin.

Rozhodčí

St-Laurent, Lambert – Shewchyk, Kelly

Stadion

UBS Arena, New York

Návštěva

17 255 diváků

Góly

Domácí: 17:33. Kurashev, 46:18. Donato

Hosté: 00:34. Texier, 14:05. Jenner, 23:09. Olivier, 31:51. Sillinger, 57:35. J. Gaudreau

Sestavy

Domácí: Söderblom (Mrázek) – A. Vlasic, S. Jones, Korchinski, Megna, I. Phillips, Crevier – Donato, Bedard, Kurashev – Blackwell, Dickinson, Joe. Anderson – N. Foligno, T. Johnson, T. Raddysh – Katchouk, Beauvillier, Re. Johnson.

Hosté: Merzļikins (Tarasov) – Werenski, A. Boqvist, Provorov, Severson, Bean, Gudbranson – J. Gaudreau, Jenner, Roslovic – Činachov, Voronkov, Marčenko – Texier, Sillinger, A. Nylander – Danforth, Kuraly, Olivier.

Rozhodčí

Stadion

United Center, Chicago

Góly

Domácí: 23:08. Faksa, 44:08. J. Robertson, . Benn

Hosté: 04:39. Eklund, 37:08. Zadina

Sestavy

Domácí: Oettinger (Wedgewood) – Heiskanen, Harley, Hakanpää, Lindell (A), Lundkvist, R. Suter – Pavelski (A), Hintz, J. Robertson – Dellandrea, Duchene, Marchment – Stankoven, W. Johnston, Benn (C) – Cr. Smith, Steel, Faksa.

Hosté: Chrona (Kähkönen) – Rutta, Ferraro (A), Burroughs, Thrun, M. Vlasic, Ochoťuk, Addison – Zetterlund, Granlund (A), Duclair – Zadina, Eklund, Kunin (A) – Hoffman, Sturm, Bailey – Carpenter, G. Smith.

Rozhodčí

South, McCauley – Murray, Marquis

Stadion

American Airlines Center, Dallas

Návštěva

18 532 diváků

Góly

Domácí: 23:37. Šarangovič, 50:09. Kadri, 50:41. Coleman, 59:10. Šarangovič

Hosté: 16:42. Gruden, 19:27. Eller, 42:51. Carter

Sestavy

Domácí: Markström (Vladař) – Weegar, Hanifin, R. Andersson, Kylington, Pachal, Gilbert – Coleman (A), Backlund (C), Mangiapane – Pospíšil, Kadri (A), Zary – Dr. Hunt, Šarangovič, Huberdeau – Kuzmenko, Rooney, Pelletier.

Hosté: Jarry (Nedeljkovic) – E. Karlsson, M. Pettersson, Letang (A), P. Joseph, Ruhwedel, Graves – Rakell, Crosby (C), R. Smith – Puustinen, Malkin (A), D. O'Connor – Eller, Bemström, Carter – Acciari, Harkins, Gruden.

Rozhodčí

Charron, Kozari – Cherrey, Cormier

Stadion

Scotiabank Saddledome, Calgary

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud