Martin Molčík
7. dubna 2024 • 15:20

Jak si vedou hráči draftu 2022: Čech na houpačce, válející jednička i zklamání

Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Na českého hokejistu bojujícího o místo v NHL se na závěr sezony usmálo štěstí. Obránce David Jiříček byl pro závěr sezony povolán do Columbusu. Šestý hráč draftu 2022 v organizaci Blue Jackets pravidelně pendloval mezi hlavním týmem a farmou v Clevelandu. A jak jsou na tom ostatní mladíci, kteří vstoupili do nejlepší hokejové soutěže světa před dvěma roky stejně jako reprezentační bek? Zatímco slovenská jednička Juraj Slafkovský začíná čím dál víc válet, další borci na první šanci stále čekají, nebo (zatím) vůbec nesplnili očekávní. Více o TOP 10 hokejistech draftu NHL 2022 si přečtěte v článku iSport.cz.

  • Juraj Slafkovský (útočník, Montreal)

    Jako jednička draftu byl hned zařazen do prvního týmu. Rozjezd v NHL měl ovšem velmi pozvolný. Navíc ho v minulém ročníku přibrzdilo zranění. V aktuální sezoně je vše jinak a statný Slovák válí v první lajně Canadiens.

    počet zápasů: 76

    počet bodů: 45 (16+29)

  • Šimon Nemec (obránce, New Jersey)

    První rok po draftu ještě odehrál v AHL. Ve druhé sezoně si postupně vydobyl místo v základní sestavě Devils. Slovenská defenzivní naděje nastupuje nejčastěji ve třetí obranné dvojici. Špatně si nevede ani v produktivitě.

    počet zápasů: 55

    body: 19 (3+16)

  • Logan Cooley (útočník, Arizona)

    Minulý ročník ještě odehrál v NCAA. V aktuální sezoně už se americký útočník prohání po kluzištích NHL. A daří se mu parádně. Na kontě má zatím 40 bodů a v týmové produktivitě mu patří šesté místo.

    počet zápasů: 76

    body: 40 (18+22)

  • Shane Wright (útočník, Seattle)

    Od nadějného Kanaďana se čekalo mnohem víc. Především jeho zaměstnavatel zatím musí být zklamaný. Za dvě sezony se nedokázal Wright v Seattlu prosadit a víc času tak tráví na farmě v Coachella Valley.

    počet zápasů: 14

    body: 6 (4+2)

  • Cutter Gauthier (útočník, Anaheim)

    Je šikovný útočník se schopností rozhodovat zápasy. Blýskl se sedmi góly na loňském MS. Na premiéru v NHL však stále čeká. Je to dáno i tím, že odmítl hrát za Philadelphii, která ho draftovala. Nakonec si vydupal přesun do Anaheimu.

    počet zápasů: 0

    body: 0

  • David Jiříček (obránce, Columbus)

    Prožívá sezonu jako na houpačce. Pětkrát se přesouval mezi farmou a hlavním týmem. Teď by měl dohrát sezonu v NHL. Už prokázal, že výkonnost na nejlepší ligu světa má. Je jednou z největších nadějí mezi českými obránci.

    počet zápasů: 42

    body: 10 (1+9)

  • Kevin Korchinski (obránce, Chicago)

    Zažívá premiérový ročník v nejlepší lize světa a nutno dodat, že se mu daří solidně. Korchinskimu pomohlo, že Chicago je v přestavbě a tudíž byla cesta do sestavy o něco jednodušší. To ovšem v žádném případě nesnižuje jeho kvality.

    počet zápasů: 70

    body: 13 (5+8)

  • Marco Kasper (útočník, Detroit)

    Minulou sezonu ještě strávil na hostování ve švédském Rögle. Na jejím konci si pak stihl odbýt premiéru v NHL. Od té doby se ale rakouský mladík v nejlepší lize světa neukázal a aktuální ročník tráví na farmě. Chvíli mu trvalo, než si zvykl na zámořský styl hokeje.  

    počet zápasů: 1

    body: 0

  • Matthew Savoie (útočník, Buffalo)

    V NHL si zatím připsal pouze jeden start. Jinak většinu času ještě tráví v juniorské WHL, kde bodově exceluje. Jeho metou je ale udělat hlavní tým Buffala. Čeká ho ještě spousta práce, aby si místo vybojoval.

    počet zápasů: 1

    body: 0

  • Pavel Mintjukov (obránce, Anaheim)

    Borec, který se v probíhající sezoně NHL dokázal naplno prosadit. Talentovaný obránce roste po boku Radka Gudase a čerpá od něj hromadu zkušeností, které mu můžou v kariéře pomoct. Momentálně je bohužel zraněný.

    počet zápasů: 63

    body: 28 (4+24)

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud