20. října 2014 • 12:42

Pastrňák na farmě září, dělí se o čtvrté místo v produktivitě ligy

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový talent David Pastrňák si v dresu Providence Bruins na farmě v AHL dělá výtečné jméno. Drobný šikula hned na startu ligy opanoval klubové bodování (2+4) a jeden bodík mu schází na čelo ligy. O víkendu si navíc vyzkoušel jednu ze specialit nižší zámořské souěže, tři utkání ve třech dnech.



Dlouho se zdálo, že letošní první bostonská volba v draftu se prosadí rovnou do NHL. Jeho hokejový um a entuziasmus zaujal v kempu natolik, že si pro něj Bruins šetřili místo. Jenže Pastrňák se v průběhu přípravy na nový ročník zranil a nakonec musel zamířit na farmu. Tam však nadále pokračuje v nadstandardních výkonech.

V pěti duelech už stihl posbírat šest bodů a závěr minulého týdne mu připravil jednu specialitu, kterou jak sám přiznal, zažil naposledy někdy v žáčcích. Tři duely ve třech dnech.

Bodování AHL:
1. Paul Thompson (Albany) - 7 bodů
2. Kris Newbury (Hershey) - 7 bodů
3. C.J. Stretch (Bridgeport) - 7 bodů
4. David Pastrňák (Providence) - 6 bodů
5. Harry Zolnierczyk (Bridgeport) - 6 bodů

V pátek to byl Worcester, o den později znovu a včera bitva s Portlandem. Tam už české naději trochu docházel dech. Pastrňák teprve podruhé v pěti zápasech nebodoval, ale zase pomohl přerušit sérii tří porážek v řadě. "Síly mu trochu chyběly, to bylo vidět, ale byla to pro něj první třízápasová série. I tak byl stále pro soupeře hrozbou, když byl na ledě," chválil svého svěřence dlouholetý trenér Providence Bruce Cassidy.

Devětačtyřicetiletý Cassidy, který mimo jiné před lety vedl Jaromíra Jágra ve Washingtonu, nedává mladíkovi nic zadarmo a pořádně ho cepuje. "Ale jeho to vůbec nevyvádí z míry. Klidně na něj můžete řvát, on má pořád tu svou dobrou náladu," chválil Cassidy správný přístup svého svěřence.

Ve farmářském mužstvu naskočil Pastrňák hned do první formace s Jordanem Caronem a Alexem Chochlačevem a trojice si bleskově porozuměla. "U Pastrňáka vidíte, jak ho hokej baví. Vždycky, když je na ledě, tak chce něco předvést. Navíc se o hru zajímá a stále se ptá," chválí v rozhovoru pro thebruinsblog.net trenér.

Tímto tempem povolávací rozkaz do NHL českou hvězdičku nemine.

Vstoupit do diskuse
0