27. ledna 2016 • 22:30

Hokej má nový rekord. Ženy v německé lize jely celkem 54 nájezdů

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Napínavý duel byl k vidění v německé ženské hokejové soutěži. Koho baví nájezdy, ten si přišel na své, když se proti sobě postavily týmy Memmingenu a Bergkamenu. Závěrečná pasáž hry totiž trvala celých 30 minut, a to proto, že na bránu se jelo celkem čtyřiapadesátkrát! Memmingen nakonec vyhrál v poměru 4:3. Ale chvíli to trvalo.



To, co děvčata předvedla, se rovnou tučným písmem zapsalo do hokejových kronik. Jejich nájezdový maraton totiž dle IIHF nemá ve světě obdoby a stal se novým světovým rekordem. Ten předchozí také přišel z Německa, v roce 2010 ho v mužské soutěži vytvořily týmy Straubingu a Mnichova se dvaačtyřiceti pokusy.

Hokejové drama ukončila sedmadvacátým pokusem svého týmu Julia Seitzová. "Je to dobrý příběh pro celý ženský hokej a navíc je vážně příjemné být držiteli rekordu," řekla pro Sport 1 německá hokejistka.

Na vlastní oči ho moc diváků nevidělo, do ochozů si našlo cestu pouhých 109 fanoušků, a ti se nakonec mohli kochat šesti góly ze hry. Konečné zápasové rozhodnutí přišlo o dost později.

Vstoupit do diskuse
0