Tomáš Vrábel
22. března 2016 • 12:29

Červenka míří do švýcarského Fribourgu, KHL zavrhnul

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejproduktivnější hráč extraligy Roman Červenka pravděpodobně brzy vymění Chomutov za švýcarský Fribourg. „Dohodli jsme se na roční spolupráci, smlouva jen bez opce,“ prozradil portálu iSport.cz jeho agent Aleš Volek ze společnosti Alvo sports management. Červenka vypadl v pondělí s Piráty ve čtvrtfinále 0:4 s Libercem.



Červenka už po vyřazení přiznal, že má jiné plány než setrvání v Chomutově. KHL vyloučil, přestože po loňském předčasném konci v Petrohradu byl nyní pro tuto soutěž volným hráčem. „Roman nechtěl jít do KHL, ačkoli tu možnost měl. Z hlediska úrovně hokejové i životní se tak rozhodl pro Fribourg,“ přiblížil Volek.

Fribourg vidí v Červenkovi lídra a velkou osobnost. S takovou pověstí českého reprezentanta přivádí. „Roman je v dnešní době pravděpodobně nejlepší hráč v Evropě a Fribourg si slibuje, že to potvrdí. Věří, že to je pro něj ta nejlepší volba,“ doplnil Volek.

Ve skrytu duše pořád doufá v NHL. „Ale tomu moc nedávám naději, i když bych rád,“ přiznal Červenka.

Červenka se Chomutovu upsal loni poté, co do poslední chvíle čekal na nabídku z NHL. Přijal by i zkušební kontrakt, ale ze zámoří nebyl o jeho služby zájem, a tak kývl na nabídku Pirátů, které v létě převzal kouč Vladimír Růžička. Ten do týmu přivedl několik hráčů a členů realizačního týmu, které Červenka velmi dobře znal ze Slavie. „A to pro mě bylo hlavní. Jdu mezi známé,“ říkal po podpisu smlouvy s extraligovým nováčkem.

A stal se jeho hlavním a jediným lídrem, dominoval navíc v celé extralize, když ovládl její produktivitu. Ve 49 zápasech základní části posbíral 61 bodů za 23 gólů a 38 přihrávek. V osmi utkáních play off přidal tři branky a na dalších šest nahrál. „Musíme se bez Romana nějak obejít, ale bude to těžké,“ přiznal kouč Růžička.

Bolest a krev! Ševc zasáhl chomutovského Červenku do obličeje
Video se připravuje ...

Chytrák Vampola? Takticky vyprovokoval Červenku
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0