23. října 2016 • 11:23

To tu ještě nebylo, brankáři kryl v AHL záda otec. Ten chytal už v Naganu

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zranění Jonathana Quicka z Los Angeles spustilo lavinu skutečně zajímavých událostí. Ta poslední je hodně kuriózní, na farmě Kings v Ontariu se díky potížím s tříslem americké superstar potkali v jednom zápase otec se synem. Dvaadvacetiletému Jonahovi Imoo totiž jeho otec, trenér brankářů, musel v utkání AHL krýt záda.



Vezmeme to pěkně od začátku. Quick se zranil hned v úvodním zápase ročníku proti San Jose a rázem se jedničkou stal Jeff Zatkoff, muž, který přišel v létě z Pittsburghu. Na pozici dvojky z farmy dorazil zkušený Peter Budaj. Jenže včera se zranil i Zatkoff, z původní trojky Budaje se stala jednička a na pozici náhradníka dorazil juniorský mistr světa z roku 2010 Jack Campbell.

Tyto machinace samozřejmě také pořádně zamíchaly brankářskou soupiskou v záložních týmech. Barvy farmářského mužstva Ontario Reign musel obléknout dvaadvacetiletý Jonah Imoo, který nikdy nechytal ani v AHL, ani v ještě nižší ECHL. U týmu je jenom na zkoušku.

S nervozitou si ale nemusel dělat starosti, v organizaci Kings totiž působí jako brankářský kouč jeho otec Dusty, šestačtyřicetiletý veterán, který mimo jiné na olympijských hrách v Naganu v roce 1998 chytal za domácí tým! A protože na trénincích je zvyklý se občas postavit do brány, své ratolesti šel na střídačku dělat záskok.

„Máme na soupisce dva borce se jménem Imoo, oba v týmu jsou na zkoušku, navíc jde o otce a syna... To by se mohlo zapsat do hokejové histore, co?" řekl před utkáním proti San Jose Barracuda pro Kings Insider trenér Mike Stothers.

Mladý Imoo pak při své premiéře v AHL vytáhl 26 zákroků a pomohl k jednomu bodu, Reign prohráli 4:5 v prodloužení. „Na tuhle příležitost jsem čekal pěkně dlouho a hodně jsem se na ni nadřel," řekl po zápase Imoo pro klubové stránky.

K happyendu už chyběla jen výhra, ale na tu by Ontario potřebovalo lepší střelbu. Skórovalo sice čtyřikrát, ale střel na bránu vyslalo pouze patnáct. „Kvůli Jonahovi bych si přál, aby to bývalo dopadlo lépe," řekl Stothers.

Vstoupit do diskuse
0