2. května 2018 • 15:35

O Jágra stojí v Berlíně. Dohoda je blíž, než si myslíme, řekl Krupp

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Figuruje na předběžné soupisce Rytířů, i tak je o něj zájem i jinde. Není tajemstvím, že německý Eisbären Berlín o něj stál už v době, kdy se Jaromír Jágr domlouval s Calgary na ukončení spolupráce. A zájem podle německých deníků pokračuje. „Pro německý hokej by to byla senzace, srovnatelná s přestupem Cristiana Ronalda do Herty,“ nabídl fotbalové srovnání na svém webu největší německý deník Bild. Nejkonkrétněji o možném Jágrově angažmá promluvil nový kouč Sparty Uwe Krupp.



Německý deník Berliner Zeitung uvedl, že berlínský klub byl s Jágrem v kontaktu už na jaře po skončení základní části tamní ligy a uvažoval o tom, že by mu druhý nejproduktivnější hráč historie NHL mohl vypomoci v play off. Nakonec z toho ale nic nebylo i kvůli tomu, že byl Jágr zraněný.

Stejně tak to dopadne velmi pravděpodobně i nyní. "V tuto chvíli to není téma," řekl agentuře DPA šéf berlínského klubu Peter John Lee.

Opravdu je to tak? Mnohem víc konkrétní byl nový kouč Sparty Uwe Krupp, který klub v uplynulé sezoně vedl. "Myslím, že byla předložena nabídka. Rozhodně by kvůli němu vyprodávali stadion, pokud by k tomu došlo. To je určitě pokaždé jeden z cílů každého klubu, byl by obrovskou hvězdou. A pokud by došlo k dohodě, bylo by to pro Berlín skvělé. Dohoda je blíž, než si možná všichni myslíme," řekl na setkání s českými novináři.

S návratem Jágra do sestavy však zatím napevno počítají Rytíři. "Král je doma a pokud mu vydrží zdraví, bude obrovskou útočnou zbraní Kladna. Touha dostat svůj klub zpět do extraligy je u šestačtyřicetileté legendy obrovská," uvedly v pondělí stránky kladenského klubu, který Jágr vlastní.

Na trase Eisbären - Česko už se v poslední době jeden přesun uskutečnil. Německý trenér Uwe Krupp se po neúspěšném finále s berlínským celkem rozloučil a podepsal dvouletou smlouvu s pražskou Spartou.

Krupp: Jágr a Berlín? Dohoda je blíž, než si všichni myslíme
Video se připravuje ...

Kladno definitivně končí v bojích o extraligu. Je potřeba dívat se dopředu a příští sezonu být lepší, velí Jágr
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0