19. srpna 2019 • 10:20

Od rychlobruslení k hokeji. Erbanová bude trénovat mládež ve Vrchlabí

Autor: kal, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po roce se vrací na led, ale ne k rychlobruslení. Bronzová olympijská medailistka Karolína Erbanová, která loni v 25 letech nečekaně ukončila rychlobruslařskou kariéru, bude pomáhat mladým hokejistům v mateřském Vrchlabí. V krkonošském městě kdysi sama hokej závodně hrála. Mistryně Evropy také nevyloučila, že by se k milované hře vrátila aktivně.



Život bez sportu a ledového hřiště si Karolína Erbanová nedovedla představit, proto se rozhodla vrátit k disciplíně, se kterou v dětství začala, tedy k hokeji. Rodačka z Vrchlabí se dohodla s tamním Stadionem na trénování mladých hráčů, kterým by předala své cenné bruslařské zkušenosti. Někdejší reprezentantka věří, že rychlobruslařské metody může v hokeji značně uplatnit.

"Moje specializace je bruslení a z toho budeme vycházet. Budu se pohybovat napříč kategoriemi, což je pro mě výzva. Jak přesně bude ta spolupráce fungovat, se uvidí," prozradila Erbanová na webu druholigového Vrchlabí, za který budou v příští sezoně nastupovat velezkušení útočníci Jaroslav Bednář , Petr Sýkora a Jan Hlaváč. 

Karolína Erbanová se dočkala obrovského úspěchu
Karolína Erbanová se dočkala obrovského úspěchu

Hokej je pro účastnici dvou olympijských her podle jejích slov odloženou vášní. Ve 14 letech s tím musela přestat, protože se chtěla naplno věnovat rychlobruslení a získávat úspěchy v individuálním sportu. "Hokej jsem odložila do skříně, ale pořád jsem ho měla v hlavě. Takže možnost ho z té skříně zase vyndat se nabízí," řekla Erbanová. 

Specialistka na krátké tratě, z nichž má kromě olympijských her medaile i z mistrovství světa a Evropy, minulý rok jako hlavní důvod nečekaného ukončení kariéry uvedla chování reprezentačního trenéra Petra Nováka. Poté zvažovala přechod k dráhové cyklistice, ale nakonec z toho sešlo.

Vstoupit do diskuse
0