20. září 2021 • 15:19

Slafkovský ve Finsku složil Kanaďana: Ukázal jsem mu, kde je Slovensko

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za svým předsezonním cílem si jde vskutku znamenitě. Jak talentovaný slovenský útočník Juraj Slafkovský v nedávném rozhovoru pro deníku Sport slíbil, v novém ročníku dělá všechno pro to, aby se napevno usadil mezi dospělými v TPS Turku. Sedmnáctiletý mladík si ve finském klubu získává čím dál větší prostor a pozornost už po třech odehraných zápasech za áčko. V posledním duelu si připsal asistenci na vítězném gólu a získal obdiv fanoušků, když v bitce bravurně složil o 11 let staršího obránce.



Jménu Slafkovský v elitní finské soutěži roste kredit. Obzvláště tomu tak je po sobotním zápase Turku s Lukkou Rauma, úřadujícím mistrem. Repríza posledního finále tamní Liigy skončila vítězstvím 1:0 pro TPS a na jediném gólu v utkání se podílel právě klenot slovenského hokeje. Ve 29. minutě se košický rodák vyřítil na bránu soupeře, gólmana Samuela Jukuriho sice nepřekonal, k odražené střele se však dostal americký parťák Mitch Hults, který brankáře překonal a rozhodl tak o sladké výhře.

Skvělá práce od nadaného mladíka, který by měl v draftu NHL 2022 mířit hodně vysoko. Na svůj největší moment v utkání si ale Slafkovský musel ještě počkat, a to lehce přes deset minut. V závěru druhé dvacetiminutovky se v útočném pásmu dostal do potyčky s kanadským bekem Matthewem Abtem.

S osmadvacetiletým protivníkem neshodili rukavice, ani nerozjeli pěstní souboj. Šlo spíše o urputnou přetahovanou, v níž si ukázkově vedl statný Slovák, který předchozí zápas měl z hráčů Turku nejdelší čas na ledě (19:58). O centimetr vyššího soupeře nakonec čapnul kolem krku a praštil s ním o led, až Kanaďan zamával s bruslemi ve vzduchu.

„Stadion dnes patří 192 centimetrů vysokému, 102 kilo vážícímu, sedmnáctiletému a stále trochu roztřesenému Jurajovi ´Jore´ Slafkovskému. O tomto medvědovi ještě hodně uslyšíme,“ stálo v příspěvku na twitteru Turku. 

Rvačku s bývalým hráčem z farmy Pittsburghu si Slafkovský náramně užíval. Při odchodu na trestnou lavici si z Abta ještě utahoval, když gesty naznačoval, že je uplakánek. „Chtěl se bít, tak jsem mu ukázal, kde je Slovensko,“ řekl mladíček, který si už na začátku sezony získal fanoušky Turku. O tom, komu zápas s Raumou patřil, nepochybovali ani kluboví zástupci, jenž prozradili, že po hned po utkání se prodalo 11 dresů s číslem 60 a jménem slovenského reprezentanta.

A očekávají, že zájem o trikoty hráče, který bývá přirovnáván k Jaromíru Jágrovi , ještě poroste.

Velký talent slovenského hokeje Juraj Slafkovský si získal fanoušky Turku díky ukázkové potyčce se soupeřem z Raumy
Velký talent slovenského hokeje Juraj Slafkovský si získal fanoušky Turku díky ukázkové potyčce se soupeřem z Raumy

Vstoupit do diskuse
0