1. června 2022 • 14:54

Curych má českou náhradu za Kováře. Získal Hrubce! Snová destinace, říká

Autor: iSport.cz, kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dřívější spekulace se potvrdily. Hokejový brankář Šimon Hrubec po rozvázání smlouvy s Omskem se stěhuje do Švýcarska, kde bude chytat za Curych. S týmem, který v minulé sezoně pomohl dotáhnout do finále gólman Jakub Kovář, podepsal český reprezentant smlouvu na dva roky. „Jsem upřímně šťastný. Švýcarsko bylo vysněnou destinací,“ přiznal vítěz extraligy i KHL.  



Angažmá v zemi helvétského kříže si přál už při odchodu z extraligy před třemi roky. Tehdy však podle Šimona Hrubce byla cesta do Švýcarska extrémně složitá. Nyní se dočkal. Poté, co se rodák z Vimperku dohodl na předčasném ukončení angažmá v Avangardu Omsk, kterému minulou sezonu vychytal Gagarinův pohár, dotáhl podpis smlouvy s Curychem. 

„Ohromně si vážím, když to teď klaplo. Že se navíc jedná o velmi silný sportovní tým, je v mých očích bonusem navíc. Z hokejového i osobního pohledu se jedná o snové angažmá. Už jen maximálně dvouhodinová cesta na zápas je po zkušenostech z Ruska neskutečná, tam zabrala stejný čas jen cesta na letiště. Jsem nadšený, že hned od začátku se mnou bude moct být rodina,“ neskrýval nadšení Hrubec v rozhovoru pro Sport Invest.

O klubu si již stihl zjistit informace od bývalých spoluhráčů, kteří nyní ve Švýcarsku působí. Každopádně nejvíc se dozvěděl od Jakuba Kováře , kterého Hrubec v Curychu de facto nahrazuje poté, co přestoupil do Sparty. „Jednoznačně mi řekl, ať nepřemýšlím ani minutu a vím, že na mě dal vedení klubu skvělé reference,“ prozradil účastník olympiády v Pekingu.

Ukončit působení v Kontinentální hokejové lize nebylo zrovna jednoduché. Rozvázat smlouvu s Omskem se ale podařilo, za což Hrubec děkoval především hráčskému agentovi Robertu Spálenkovi ze Sport Investu. Šéfové Avangardu měli zohlednit odvedenou práci v necelých dvou sezonách. „Nebylo to o naschválech či vzájemné nevraživosti,“ ujasnil bývalý třinecký Ocelář.

Hrubec není jediným hvězdným hráčem z KHL, který má z KHL po vypuknutí ruské invaze na Ukrajinu namířeno do Švýcarska. Rovnou v Curychu se sejde například se švédským útočníkem Lucasem Wallmarkem či nejlepším obráncem již skončeného šampionátu Mikkou Lehtonenem. Třicetiletý gólman je přesvědčený, že nejen tito hokejisté už tak vysokou úroveň švýcarské ligy ještě zkvalitní. 

Vstoupit do diskuse
0