9. června 2023 • 10:15

V Oxfordu slaví, přestoupil k nim Čech! Snad pomůžu naplnit ambice, věří

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý fotbalový brankář Petr Čech si ve své hokejové kariéře vyzkouší v Anglii třetí angažmá. Někdejší reprezentant přestoupil z třetiligového Chelmsfordu Chieftains do konkurenčního týmu Oxford City Stars. Vedení klubu o nové posile s velkým nadšením informovalo na svém webu.



„Opravdu se těším na novou kapitolu s Oxford City Stars. O klubu jsem slyšel jen dobré věci a těším se, že si tu znovu zahraju s některými bývalými spoluhráči. Je jasné, že má Oxford velké ambice a doufám, že je pomůžu naplnit,“ uvedl v prohlášení český gólman s tím, že chce zužitkovat zkušenosti, které nabral v NIHL 1 v uplynulé sezoně v dresu Chelmsfordu.

Vedení klubu si od nové posily slibuje velký přínos na ledě, v kabině i mezi fanoušky. „Přináší bohaté zkušenost a ví, co je potřeba k vítězství. Pouhá jeho přítomnost v klubu nás všechny pozvedne,“ věří oxfordský klub.

„Jméno Petra Čecha rezonuje mezi fotbalovými nadšenci a sportovními fanoušky po celém světě. Je známý svým působením v Chelsea a Arsenalu v anglické Premier League, ale je také fantastickým hokejovým brankářem, v minulé sezoně s Chelmsford Chieftains měl úspěšnost zásahů 90 procent. Zahrál si také s některými z nejlepších hráčů ve světě ledního hokeje, když trénoval s týmem NHL Chicago Blackhawks,“ dodali zástupci Oxfordu.

Jednačtyřicetiletý Čech přestoupil do Chelmsfordu vloni v listopadu z Guildfordu Phoenix, kde v roce 2019 odstartoval hokejovou kariéru krátce po konci té fotbalové. Bývalý gólman Chelsea, Arsenalu, Rennes nebo Sparty s mužstvem ze čtvrté hokejové soutěže tehdy vyhrál ligu, play off i pohár. S Chelmsfordem si letos zahrál finále poháru, který ale získal tým Invicta Dynamos.

Vstoupit do diskuse
1