6. srpna 2022 • 22:32

Hlinka Gretzky Cup: Češi bez medaile. V utkání o bronz padli s Finskem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
12
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká hokejová osmnáctka prohrála v duelu o 3. místo na Hlinka Gretzky Cupu v kanadském Red Deer s Finskem 1:3 a po suverénním vystoupení v základní skupině bez porážky zůstala mimo medailové pozice. O triumf se o půlnoci SELČ utká domácí Kanada se Švédskem, s kterým výběr trenéra Jakuba Petra v noci na dnešek prohrál v semifinále 2:6.



Češi vylepšili na Hlinka Gretzky Cupu loňskou šestou pozici z Břeclavi. Mezi nejlepšími čtyřmi celky byli poprvé od roku 2017 poté, co ovládli základní skupinu po výhrách nad Finskem (4:3 po samostatných nájezdech), Německem (7:2) a USA (3:1). Před pěti lety v Břeclavi podlehli až ve finále Kanadě. V letech 2018 a 2019 skončili pátí, potom se turnaj nekonal kvůli pandemii koronaviru.

Finové se dostali do vedení v 17. minutě díky Aronu Kiviharjuovi, který překonal Michaela Hrabala z pravého kruhu. O vyrovnání se postaral 24 sekund před koncem Eduard Šalé, jenž z pozice mezi kruhy po přihrávce Dominika Petra zamířil k levé tyči branky Emila Vinniho. V čase 26:31 po akci Kaspera Halttunena doklepl puk do odkryté branky Arttu Alasiuruu a v závěrečné power play pečetil do prázdné branky Jesse Kiiskinen.

Góly

Domácí: 19:36. Šalé

Hosté: 15:17. Kiviharju, 26:31. Alasiurua, 59:19. Kiiskinen

Sestavy

Domácí: Hrabal (Dybal) – Matějíček, Dvořák, Kočí, Badinka, Eichler, Ročák, Vochvest – Šalé, Petr, Štancl – Židlický, Felcman, Šprynar – Šimek, Kučera, Csabi – Adámek, Fábry, Holčák – Jecho.

Hosté: Vinni (Rimpinen) – Kiviharju, Junkkari, Pieniniemi, Muhonen, K. Kangas, Väisänen, Kiukas – Järventie, Alasiurua, Halttunen – Nurmi, Hynninen, Kiiskinen – Saarelainen, Kumpulainen, Uronen – Ylitalo, Leppä, Pohjalainen – O. Lind.

Rozhodčí

Stadion

 

Vstoupit do diskuse
12

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud