28. dubna 2012 • 19:00

Další rána! Na mistrovství nedorazí Červenka, má zlomený prst

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO | Hokejový útočník Roman Červenka národní tým na mistrovství světa neposílí. Informaci potvrdil jeho agent Aleš Volek. Česká reprezentace tak přichází o nejproduktivnějšího hráče play off KHL, kde mistr světa z roku 2010 prohrál s Omskem až v sedmém finále. Již v poledne se kvůli zranění omluvil i Tomáš Fleischmann z Floridy, naopak ottawský Milan Michálek svou účast přislíbil.



Trenér Alois Hadamczik sčítá poslední omluvenky, a nečekaně mnoho jich přichází i z KHL. Z vítězného Dynama už vyloučila možnost kompletní trojice hokejistů. Marek Kvapil dokonce velmi nevybíravým způsobem, Jakub Klepiš s Filipem Novákem kvůli zranění.

Nyní se k nim přidal i poražený finalista z Omsku. Nejproduktivnější hráč vyřazovací části Kontinentální hokejové ligy vzkázal přes svého agenta, že mu start neumožňují také zdravotní problémy.

"Roman má zlomený palec na levé ruce, dohrával s tím play off. Dlouho se rozhodoval, ale nejde to," řekl ČTK hráčův agent Aleš Volek z agentury ALVO Sports Management krátce poté, co Červenka přiletěl z Ruska.

Zranění vyřadilo i Fleischmanna, Michálek přijede!

"S Michálkem jsem mluvil a přijede. Připojí se k týmu v Praze, nevím ještě, jestli bude už na úterním srazu," řekl dnes novinářům trenér Alois Hadamczik. Sedmadvacetiletý Michálek byl v základní části NHL s 35 brankami spolu s Radimem Vrbatou z Phoenixu nejlepším českým střelcem.

Celkem si připsal v 77 zápasech 60 bodů a v sedmi duelech play off zaznamenal gól a asistenci. V reprezentaci se nepotká s bratrem Zbyňkem, protože obránce Pittsburghu neprošel po sezoně výstupní lékařskou prohlídkou a nedostal povolení ke startu na MS.

Hadamczika mrzí, že nemůže počítat s Fleischmannem, který byl s 61 body za 27 tref a 34 asistencí z 82 utkání po Patriku Eliášovi z New Jersey, Vrbatovi a Davidu Krejčím z Bostonu čtvrtým nejproduktivnějším Čechem v soutěži. V sedmi utkáních play off zaznamenal gól a dvě asistence.

"Je to škoda. Je to výborný hráč, silný na puku, umí dát gól a je to dobrý kluk do kabiny. Projevil velkou lítost, že je zraněný a nemůže hrát. Musel s tím zraněním hrát dva zápasy, opíchávali mu to. Vůbec neudržel hůl. Klub ho nepustí ho a ani nemůže hrát," uvedl Hadamczik.

Chybět bude i bek Filip Kuba z Ottawy. "Tam je problém. Mluvil jsme s ním dneska. Nejde tak ani o pojistku. On chce hrát další dvě sezony v NHL a v pětatřiceti letech nemá smlouvu," dodal Hadamczik.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud