8. května 2012 • 20:00

Sudí Fraňo zase "rozbil" časomíru. Tentokrát na mistrovství světa

Autor: fan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z HELSINEK | Tuhle situaci zažil nedávno v extralize, při semifinále v Plzni, kde hrála Kometa. Martin Fraňo, český hlavní sudí, který je na svém prvním dospělém mistrovství světa, začíná být specialistou na řízení hokejových zápasů bez fungující časomíry. Jednu třetinu si takhle odpískal i v úterý v Helsinkách při zápase Běloruska s Kazachstánem.



Hráči kroužili po ledě jako různobarevná autíčka na autodromu. Jedna strana červená, druhá modrá. Skoro o deset minut se protáhl jejich nástup do odpoledního utkání helsinské skupiny šampionátu.

Kostka nad ledem totiž stávkovala. Hučela jako rozjetá lokomotiva na přejezdu, ale správný čas ne a ne naskočit. Objevil se čas, zmizel.

Hůůůůůůůůůů.

Naskočily údaje... A byly pryč.

Hůůůůůůůůůů.

Domácí sudí Jari Levonen a jeho český kolega Martin Fraňo vysvětlili situaci koučům, zavolali si kapitány. A čekali, jestli se stroj neumoudří. Snaha techniků vyšla vniveč, proto nastoupilo krizové řešení: Pojede se bez kostky.

Fraňo podobnou situaci zažil ve druhém plzeňském semifinále letošního play off extraligy, tam ale časomíra vypověděla službu ke konci zápasu, navíc kompletně. Proto se muselo jet na stopky.

Hráči Běloruska s Kazachstánem tentokrát museli oželet viditelné údaje jen v prvním dějství. „Asi jsem to zase rozbil,“ smál se po utkání Fraňo. Jako rozhodčí se během celého šampionátu nesmí bavit s novináři, situaci proto nekomentoval.

Oproti plzeňskému případu alespoň fungoval stoj v boxu časoměřičů, televizní přenos proto neutrpěl a čas běžel normálně.

A od druhé třetiny už vše běželo bez potíží...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud