Adam Lacek
1. ledna 2018 • 18:30

Vzdal se předem! Jsou ve všem lepší, řekl švýcarský trenér o Kanadě

Autor: Adam Lacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nemá ani naději, očekává jasnou nadvládu soupeře. Trenér švýcarské dvacítky Christian Wohlwend před úterním čtvrtfinále proti Kanadě řekl, že čeká nejhorší možný scénář. „Jsou rychlejší, větší, silnější, lépe střílejí, lépe přihrávají. Jsou lepší ve všem,“ prohlásil krátce po nedělní prohře s Českem (3:6), kdy už bylo jasné, že jeho tým narazí právě na zámořskou velmoc.



Má jasně nejmladší tým v turnaji. Hned čtrnáct hráčů ze současného kádru švýcarské dvacítky může jet na šampionát ještě příští rok, pětice narozená v roce 2000 dokonce i za dva roky, kdy se bude turnaj hrát v České republice. „To je pozitivní, můžeme získat zkušenosti,“ zmínil Wohlwend na toto téma.

Jasným cílem letošního turnaje bylo se zachránit, což se výhrou nad Běloruskem (3:2) povedlo. Po nedělní prohře s Čechy 3:6 bylo jasné, že Wohlwendovi svěřenci ve čtvrtfinále narazí na Kanadu. Když se novináři na soupeře zeptali, 40letý kouč se na ně obořil.

„Co chcete, abych řekl? Kolik mají draftovaných hráčů v prvním kole?“ ptal se jízlivě. „Sedm,“ odpověděl jeden z novinářů, načež se Wohlwend dostal znovu do ofenzivy. „A zbytek ve druhém kole? A jednoho ve čtvrtém kole, který má ale nejvíce startů v NHL (Victor Mete). My máme taky jednoho hráče draftovaného ve čtvrtém kole. Jednoho. Zbytek draftován nebyl. Takže co mám těm klukům říct?“

Češi se z gólu radovali rovnou šestkrát
Češi se z gólu radovali rovnou šestkrát

Švýcaři se s čtvrtfinálovým soupeřem utkali v přípravném zápase před turnajem, Kanada vyhrála jasně 8:1. „Jsme od nich stále hodně daleko. Ve všem jsou lepší. Budeme se snažit bojovat, ale zase nás budou ovládat,“ má rodák z Montrealu jasno už před zápasem. Podobně prý bude mluvit i před zápasem v kabině k hráčům.

V zámoří se nad neobvyklými odpověďmi trenéra baví, zároveň ale spekulují, zda nejde o taktiku. Wohlwend se rezignovanými řečmi mohl pokusit namotivovat svůj tým, případně donutit Kanaďany, aby je podcenili.

Ačkoliv Švýcaři ještě z 21 vzájemných zápasů na juniorském šampionátu Kanadu ani jednou neporazili, hráči úplně odevzdaní nejsou. „Musíme hrát tvrdě, střílet puky na branku a doufat, že dáme góly. Je to obrovská výzva, ale jestliže budeme mít dobrý den, můžeme uspět,“ věří útočník Justin Sigrist.

Vyslancům země Helvétského kříže se přes čtvrtfinále povedlo přejít už třikrát, naposledy v roce 2010, kdy řádil Nino Niederreiter, současná hvězda Minnesoty. „Jsem ze stejného města jako on. Viděli jsme, co udělal, nyní se pokusíme o to samé,“ řekl odhodlaně útočník Nando Eggenberger.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud