Květoslav Šimek
16. prosince 2019 • 15:05

Komplikace před MS. Lauko neprošel prohlídkou, dvacítka o něj bojuje

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Devatenáctiletý útočník Jakub Lauko, jedna z klíčových postav národního týmu pro mistrovství světa do 20 let v Ostravě a Třinci, stále není k dispozici. Na sraz do Frýdku-Místku s dalšími parťáky ze zámoří nedorazil, neprošel zdravotní prohlídkou.



„Řešili jsme jednu omluvenku, Kuba Lauko neprošel prohlídkou NHL a AHL,“ informoval trenér Václav Varaďa. „Uvidíme, jak se bude jeho zdravotní stav vyvíjet. Pokud dobře, bude se ještě kempu účastnit. Pokud ne, budeme s tím pracovat. A šanci dostane někdo jiný.“

Lauko (Providence Bruins) se zranil na začátku prosince v zápase AHL. Po srážce s Justinem Baileym z Utica Comets zůstal ležet na ledě, otřeseného ho odnášeli  na nosítkách. Rukou hned dával vědět, že je v pořádku, ale lékařům Bostonu se jeho stav po týdnu nelíbil. A propustku na mistrovství světa zatím nedostal.

„Stále věřím, že bude součástí tohoto týmu,“ říká Varaďa. „Mluvil jsem s ním, sám se cítí velmi dobře, je to jen otázka času, kdy dostane zelenou. Zatím jsem jen dostali info z Bostonu, že prohlídkou neprošel, má individuální režim, bruslí bez kontaktu. Tak uvidíme.“

Další nominovaní hráči ze zahraničních soutěží se k českému týmu v neděli připojili bez problémů. Ve Frýdku-Místku už tak trénují i brankář Lukáš Dostál (Ilves, Finsko), obránci Libor Zábranský (Moose Jaw Warriors, WHL) a Šimon Kubíček (Seattle Thunderbirds, WHL) a útočníci Jan Jeník (Hamilton Buldogs, OHL), Jaromír Pytlík (Sault Ste. Marie Greyhounds, OHL), Matěj Pekař (Barrie Colts, OHL), Michal Teplý (Winnipeg Ice, WHL), Filip Koffer (Prince George Cougars, WHL) a Adam Raška (Rimouski Oceanic, QMJHL).

V pátek Češi ve Frýdku-Místku hrají přípravný zápas proti Švédsku (17.30), v neděli v Třinci (14.30) proti Slovensku. Po těchto zápasech trenéři určí definitivní složení týmu pro mistrovství světa.

Aktuální širší nominace českého týmu na MS U20:

Brankáři: Nick Malík (HC Oceláři Třinec), Jan Bednář (HC Energie Karlovy Vary), Lukáš Pařík (Spokane Chiefs, WHL), Lukáš Dostál (Ilves, Finsko).

Obránci: Tomáš Dajčar, Jan Mlčák, Miroslav Kukla (HC Stadion Litoměřice), Martin Haš (Tappara, FIN), Ivan Lytvynov (HC Motor České Budějovice), Karel Klikorka (BK Mladá Boleslav), Radek Kučeřík (Saskatoon Blades, WHL), Libor Zábranský (Moose Jaw Warriors, WHL), Šimon Kubíček (Seattle Thunderbirds, WHL).

Útočníci: Otakar Šik, Vojtěch Střondala (HC Stadion Litoměřice), Karel Plášek (HC Kometa Brno), Petr Čajka (Geneve-Servette, SUI), Matěj Blümel (HC Dynamo Pardubice), Jan Myšák (HC Litvínov), Jan Šír (Bílí Tygři Liberec), Ondřej Pavel (Fargo Force, USHL), Martin Lang (Kamloops Blazerss, WHL), Jakub Lauko (Providence Bruins, AHL), Jan Jeník (Hamilton Buldogs, OHL), Jaromír Pytlík (Sault Ste. Marie Greyhounds, OHL), Matěj Pekař (Barrie Colts, OHL), Michal Teplý (Winnipeg Ice, WHL), Filip Koffer (Prince George Cougars, WHL), Adam Raška (Rimouski Oceanic, QMJHL).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud