24. prosince 2019 • 08:50

Na Štěpána to vypukne! Kompletní informace k MS dvacítek v Česku

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

MS v hokeji do 20 let se do Česka vrací po 12 letech. Junioři si tu o cenné kovy zahrají už počtvrté. V roce 2008 šampionát proběhl v Libereci a Pardubicích. Český hockeytown pořádal MS s Hradcem Králové i v roce 2002. Ostrava s Frýdkem-Místkem pak hostila šampionát v roce 1994. Čeští junioři ještě nikdy na domácím šampionátu medaili nezískali.



Češi za první medailí z domácího šampionátu vykročí 26. prosince, kdy vstoupí do turnaje duelem s Ruskem. Ve všech zápasech skupiny B je za vítězstvím požene vyprodaná Ostravar Arena, která pojme až 10 004 diváků. Skupina A se bude hrát v Třinci.

Kdy hrají Češi?

čtvrtek 26. prosince 15:00
ČR - Rusko ONLINE >>

sobota 28. prosince 15:00
ČR - Německo ONLINE >>

pondělí 30. prosince 19:00
USA - ČR ONLINE >>

úterý 31. prosince 19:00
Kanada - ČR ONLINE >>

Kompletní program MS v hokeji do 20 let >>

Česká nominace a příprava na MS do 20 let

Trenér hokejové reprezentace do 20 let Václav Varaďa zařadil do širší nominace 39 hráčů. Před šampionátem Varaďa postupně zúžil výběr na 3 brankáře a 20 hráčů do pole.

Aktuální nominace českého týmu na MS U20:

Brankáři: Nick Malík (HC Oceláři Třinec), Lukáš Pařík (Spokane Chiefs, WHL), Lukáš Dostál (Ilves, FIN).
Obránci: Tomáš Dajčar, Jan Mlčák (HC Stadion Litoměřice), Martin Haš (Tappara, FIN), Ivan Lytvynov (HC Motor České Budějovice), Karel Klikorka (BK Mladá Boleslav), Radek Kučeřík (Saskatoon Blades, WHL), Libor Zábranský (Moose Jaw Warriors, WHL), Šimon Kubíček (Seattle Thunderbirds, WHL).
Útočníci: Otakar Šik, Vojtěch Střondala (HC Stadion Litoměřice), Karel Plášek (HC Kometa Brno), Petr Čajka (Geneve-Servette, SUI), Matěj Blümel (HC Dynamo Pardubice), Jan Myšák (HC Litvínov), Jan Šír (Bílí Tygři Liberec), Ondřej Pavel (Fargo Force, USHL), Jakub Lauko (Providence Bruins, AHL), Jan Jeník (Hamilton Buldogs, OHL), Jaromír Pytlík (Sault Ste. Marie Greyhounds, OHL), Matěj Pekař (Barrie Colts, OHL), Michal Teplý (Winnipeg Ice, WHL), Adam Raška (Rimouski Oceanic, QMJHL).

Čeští junioři před mistrovstvím světa sehráli tři přípravné zápasy:

  • 13. prosince s Frýdkem-Místkem
  • 20. prosince se Švédskem
  • 22. prosince se Slovenskem

Jaké hvězdy se na šampionátu představí?

Několik hráčů z 1. kola draftu NHL, mistři světa z šampionátu hráčů do 18 let a mnoho dalších talentů se představí od prosince do ledna v Ostravě a Třinci.

Otazník visí nad startem nejproduktivnějšího hráče předchozích dvou ročníků MS do 18 let Jacka Hughese. Ten sice v širší nominaci USA chybí, ale američtí novináři spekulují nad jeho startem v Česku. V nominaci USA naopak nechybí nejlepší střelec loňského MS do 18 let Cole Caufield.

V širší nominaci Švédska je hned několik zlatých medailistů ze zmíněného šampionátu hráčů do 18 let. Pozornost si zaslouží osmička draftu NHL Philip Broberg i útočné trio Karl Henriksson, Lucas Raymond, Alexander Holtz.

V dresu „sborné" se vyplatí sledovat Vasilije Podkolzina, desítku draftu NHL a kapitána posledního výběru Ruska na MS do 18 let.

Vstupenky na MS v hokeji do 20 let

Poslední vlna vstupenek šla do prodeje 6. prosince. Lístky na zápasy českého týmu byly stejně jako v předchozí vlnách předprodeje rychle pryč. K dispozici jsou tak už jen vstupenky na ostatní zápasy základních skupin. Pár vstupenek zbývá i na play off. Vstupenky lze pořídit online na stránkách šampionátu.

Kompletní informace o předprodeji vstupenek na MS v hokeji do 20 let >>

Ťuk a Puk maskoty šampionátu v Ostravě a Třinci

Čeští lvi jsou s výběrem hokejistů spojeni již od roku 2016. Běžně nosí dresy s čísly 47 a 98, které symbolizují první zlaté medaile na MS a slavný triumf na olympiádě v Naganu. Pro šampionát dvacítek se ale převléknou do dresu s logem MS na přední části dresu a symbolickým číslem 20 na zádech.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * Hokejové brusle na Heureka.cz

Play off
Články odjinud


Články odjinud