Martin Molčík
4. ledna 2024 • 21:10

Příčiny prohry se Švédskem: zahozené šance, zbytečný první gól a lídři

Vstoupit do diskuse
24
  • Video se připravuje ...

    PŘÍMO ZE ŠVÉDSKA | Dvě třetiny drželi s favoritem krok, alespoň co se týče skóre, to bylo nerozhodné 2:2. Čeští hokejisté na MS U20 živili naději na finále, pak ale přišel výpadek, tři inkasované branky a švédská radost z výhry 5:2. Jaké jsou důvody semifinálového krachu svěřenců trenéra Patrika Augusty? Produktivita, zbytečný první gól i rozdíl mezi lídry.

  • Produktivita vázla

    Ve vyřazovacích fázích turnaje hrají důležitou roli i ty nejmenší detaily. A klíčové je proměňování brankových příležitostí. Těch si český tým vytvořil podobné množství jako soupeř, na rozdíl od něj je ale využít nedokázal. Mrzet můžou především dva samostatné úniky, do kterých se dostal Ondřej Becher a Jiří Kulich.

    Jiří Kulich v obrovské šanci selhal Jiří Kulich v obrovské šanci selhalFoto ČTK / AP / Christinne Muschi

  • Zbytečný první gól

    Michael Hrabal byl ve čtvrtfinále jedním z hlavních strůjců úspěchu. Stejný výkon bylo potřeba zopakovat i v boji se Švédy. Semifinále ale bohužel české jedničce tolik nesedlo. Vysoký gólman si neodpustil chybku u prvního gólu, kdy nedokázal v lapačce udržet střelu nejproduktivnějšího domácího obránce Thea Lindsteina.

    Gólman Michael Hrabal inkasuje gól Gólman Michael Hrabal inkasuje gólFoto ČTK / AP / Adam Ihse

  • Třetí třetina

    V závěrečné dvacetiminutovce národní tým nestíhal. Vstupoval přitom do ní s remízovým výsledkem 2:2. Švédové ale ukázali sílu a dokázali český výběr zlomit. Pomohla jim v tom i jediná přesilovka, kterou jim dvacítka nabídla a díky které se dostali do vedení. Pak už si výsledek zkušeně pohlídali a přidali ještě dvě trefy.

    Hokejisté Švédska slaví další gól proti Česku Hokejisté Švédska slaví další gól proti ČeskuFoto ČTK / AP / Christinne Muschi

  • Rozdíl mezi lídry

    Jiří Kulich měl být v semifinálovém duelu rozdílovým hráčem Augustova výběru. Své šance ale bohužel nedotáhl. Eduard Šalé na ledě nebyl téměř vidět. Zato na druhé straně se klíčoví hráči předvedli v plné parádě. Především dvougólový střelec Jonathan Lekkerimäki přispěl k domácímu postupu do boje o zlato.

    Jiří Kulich v šanci proti Švédsku Jiří Kulich v šanci proti ŠvédskuFoto ČTK / AP / Adam Ihse

Vstoupit do diskuse
24

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud