6. ledna 2018 • 00:41

Česko - USA 3:9. Krutý konec na MS, čekání na medaili pokračuje

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kruté završení světového šampionátu v Buffalu prožili čeští hokejisté do 20 let, kteří v souboji o bronz schytali od výběru USA debakl 3:9. Američané položili základ úspěchu dvěma góly ve vlastním oslabení a v prostřední části dali šest gólů. Český výběr během utkání dokonce dvakrát střídal brankáře a vrací se domů bez medaile. Na tu čeká dvacítka čeká od roku 2005, kdy získala bronz.



Svěřenci trenéra Filipa Pešána inkasovali první dva góly při vlastní přesilovce a rozjetí Američané jim ve druhé třetině nasázeli celkem šest branek. Češi se poprvé prosadili až v úvodu třetí třetiny za stavu 0:7.

Američané dosáhli na medaili potřetí za sebou. Loni v Montrealu slavili titul a v roce 2016 v Helsinkách dosáhli rovněž na bronz.

V úvodu utkání mohli udeřit Češi. Ve druhé minutě Chytilův bekhendový pokus prošel Oettingerovi mezi betony a zastavila jej pravá tyč. Kořenář si poradil se střelami Samberga a Foxe, na druhé straně zahrozil ve 14. minutě Lauko.

Filip Zadina po boji o bronz proti USA
Video se připravuje ...

Klíčové pro vývoj utkání se stalo Sambergovo vyloučení v závěru úvodní třetiny. Těsně před první pauzou totiž Kautovi na útočné modré čáře sebral puk Frederic a v úniku v čase 19:56 prostřelil Kořenáře. Po devíti sekundách druhé části se Američané prosadili v oslabení znovu. Joey Anderson sebral za brankou puk Nečasovi, nabil Poehlingovi a český gólman opět kapituloval.

Ve 25. minutě se Tkachukova přihrávka odrazila za Kořenáře od brusle Joeye Andersona a do branky se postavil Škarek. Ten hned za 94 sekund inkasoval, když Američané přečíslili českou defenzivu a Hughesovu přihrávku zužitkoval střelec večera Frederic.

Ve 28. minutě fauloval unikajícího Bellowse při pokusu o blafák do bekhendu Hájek a nařízené trestné střílení proměnil americký kanonýr forhendovým zakončením. Po polovině utkání mohl snížit Reichel, ale zakončil vedle. Frederic naopak z levého kruhu zamířil přesně a dovršil hattrick. Podruhé v utkání mezi střelce se zapsal 58 sekund před koncem druhé třetiny Bellows a s devíti trefami vládne tabulce střelců turnaje.

Martin Kaut po utkání o bronz proti USA
Video se připravuje ...

Do třetí třetiny se vrátil do české branky hrdina čtvrtfinále s Finy Kořenář. Po 43 sekundách se dočkali Češi gólu, v přesilové hře sebral Oettingerovi čisté konto tečí Hájkovy střely Kaut.

Ve 43. minutě překonal amerického brankáře i Pavlík. Pak se radovali opět domácí, když při Kautově trestu znovu udeřil Frederic. V rozhodnutém utkání se hrál otevřený hokej a z dorážky opět snížil Kurovský. Chytil a Zachar další šance nevyužili a poslední slovo měl v 58. minutě Harper.

Góly

Domácí: 40:43. M. Kaut, 42:11. R. Pavlík, 47:45. Kurovský

Hosté: 19:56. Frederic, 20:09. Poehling, 24:18. J. Anderson, 25:52. Frederic, 27:23. Bellows, 32:55. Frederic, 39:02. Bellows, 45:41. Frederic, 57:10. Harper

Sestavy

Domácí: Kořenář (25. Škarek) – Hájek, Budík, Vála (A), J. Galvas, Šalda, Hrdinka, F. Král – M. Zachar (C), M. Kaut, K. Reichel (A) – Nečas, Zadina, Michnáč – Kurovský, Chytil, R. Pavlík – Hrabík, Lauko, Kodýtek – Safin.

Hosté: Oettinger (57. Swayman) – Fox, Samberg, R. Lindgren (A), Perunovich, Peeke, M. Anderson, Hughes – Poehling, Yamamoto, Bellows (A) – B. Tkachuk, Mittelstadt, J. Anderson (C) – Norris, Harper, Jones – Tufte, Frederic.

Rozhodčí

Schukies (GER), Sjoqvist (SWE) – Kilian (NOR), McCrank (CAN)

Stadion

KeyBank Center, Buffalo

Filip Chytil po boji o bronz proti USA
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud