6. května 2013 • 14:06

Salák následuje legendy. I Jágr s Haškem měli na turnajích zraněné prsty

Autor: iSport.cz, mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pochroumaný prst, to je zranění, které k hokejovému nároďáku na velkých akcích zkrátka patří. V Naganu se do výstroje s vykloubeným palcem na levé ruce oblékal Dominik Hašek, v roce 2005 na MS ve Vídni pro změnu zlomeninou malíčku trpěl samotný Jaromír Jágr. Dvě hokejové legendy teď následuje brankář Alexander Salák. "Saša má zlomený poslední článek prsteníčku na pravé ruce," uvedl Zdeněk Zikmund, mluvčí národního týmu.



Šestadvacetiletý Salák si zranění přivodil při sobotním tréninku, když dostal ránu pukem. „Saša má zlomený poslední článek prsteníčku na pravé ruce,“uvedl Zikmund během podnělního rozbruslení před zápasem se Švýcary. Na něm Salák chyběl, ale v akci se objeví.

„Je to bolestivé, ale chytat se s tím dá, lékaři mu to umrtví“ řekl Zikmund. Fanoušci se ale nemusí strachovat, že by ho zlomený prst až tolik omezoval. Vždyť už s ním odchytal sobotní utkání se Švédy, v němž zářil...

Jak se ke svému zranění dostali dva předchozí, vskutku hvězdní pacienti?

Dominik Hašek tak trochu kuriózně, palec si vykloubil před Naganem v kabině Buffala, kde se popral se spoluhráčem Michalem Groškem. "Hlavní bylo, aby mě s tím nezastihl někdo z fotografů nebo kameramanů. V NHL si těchhle detailů rádi všímají, hned by se začalo řešit, co to je, proč to nosím, co mám s palcem. Už by to bylo venku a soupeř by věděl, kde je moje slabé místo," zavzpomínal Hašek v únoru s patnáctiletým odstupem pro deník Sport.

První zápas prý bylo pořádné utrpení, ale bolest postupně odcházela a ke konci turnaje už nebyla cítit vůbec.

To u Jaromíra Jágra se zranění utajit nedalo. Na zlatém šampionátu před osmi lety sekl tehdejšího hráče New York Rangers německý bek Stefan Schauer a původně to vypadalo zle, hrozila dokonce operace. Ale Jágr si jako správný lídr nechal prst pouze narovnat a zbytek turnaje odehrál s dlahou.

Na konci pak na Jágra čekalo světové zlato. Alexandr Salák by se za podobný příběh určitě nezlobil.

Hašek byl hlavním strůjcem historického vítězství.
Hašek byl hlavním strůjcem historického vítězství.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud