17. května 2013 • 04:00

Nás odvolali za jedinou prohru, říká k Hadamczikově situaci Martinec

Autor: Sport
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na rovinu říká, že mu také vadilo, když ho jako trenéra hodnotili jiní. Přitom za vlády Vladimíra Martince s Josefem Augustou nebylo moc důvodů k nespokojenosti. Po nástupu druhého jmenovaného následovaly tři tituly mistra světa. Jenže pak nečekaný krach ve čtvrtfinále a už se poroučeli. „Tenktokrát se ale nepovedlo porazit žádného silného soupeře,“ upozorňuje Martinec.



„Nezáleží na mně, jestli má zůstat, nebo ne. Od toho jsou jiní. Trenérů, co by nejraději dělali všechno sami, znám rovněž dost,“ říká trenér trojnásobných mistrů světa z let 1999-2001. „Nechci hodnotit, jaký je kdo trenér,“ odmítá přímý soud o současném kouči Hadamczikovi.

„Ale když nás po mistrovství světa v roce 2002 s Josefem Augustou odvolali, předtím jsme třikrát po sobě získali titul a na tomhle turnaji šli do play off z prvního místa bez ztráty bodu. Nevyšlo jen čtvrtfinále s Ruskem,“ popisuje Martinec tehdejší tlak veřejnosti i nadřízených.

„Tentokrát ve Stockholmu naši neporazili žádného silnějšího soupeře a až na Nory se trápili s mužstvy druhého sledu,“ připomíná. „Myslím, že se přecenil i postup do čtvrtfinále, až příliš se mluvilo, jak jsme se nastartovali, jak je všechno v pohodě. Taky ta nesoudnost některých hráčů, když tvrdili, jak hrajeme výborně. Z jejich strany tam chyběl větší hlad a vůle.“

„Výhra 7:0 nad Norskem hodně zkreslovala situaci, protože tam nám hodně pomohly chyby jejich brankářů,“ souhlasí další oslovený expert Miloslav Hořava, který se radoval z titulu mistra světa jako hráč v roce 1985. Podrobnější vyjádření Hořavy ČTĚTE ZDE.

V době, kdy jsme reprezentaci dělali, to byla kolektivní práce lidí z realizačního týmu, za kterou zodpovídal hlavní trenér. Vždycky to bylo o diskusi, někdy i dost ostré,“ vzpomíná na svá léta na lavičce národního týmu Josef Augusta.

Hadamczikovi by nevyčítal výběr hráčů pro šampionát. „V dané situaci tam byli nejlepší hráči, kteří byli volní a ochotní přijet, na druhou stranu chyběl hráč typu Červenky. Tým oživili Plekanec se Židlickým, velice se snažil Hertl, ale takových měli Švýcaři nebo Američani několik,“ poukazuje na hlavní rozdíl Augusta.

„Nebudu řešit, jestli tam trenér má zůstat nebo ne, od toho je výkonný výbor a trenérská rada. Jestli se vytvoří v hokeji skupina lidí, kteří budou chtít hlavu Hadamczika, tak uvidíme. Ale já už mezi nimi nebudu, ty ambice nemám,“ dodává.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud