12. května 2014 • 05:00

Růžička váhal, koho poslat na klíčový nájezd. Pak ťukl na Červenku

Autor: bko
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté ve duelu se Švédskem dlouho sahali po vítězství, nakonec ale pokazili samostatné nájezdy a ze druhého zápasu na mistrovství světa brali jen bod. V klíčové chvíli před třetím nájezdem, ve kterém Češi museli uspět, kouč Vladimír Růžička dlouho váhal, koho poslat na led...



MATCH OVERVIEW LEGACY
11. 5. • 19:45
Švédsko
Švédsko
4:3
ONLINE
11. května
19:45
Česká republika
Česká republika
Góly

Domácí: 11:26. Möller, 36:02. Möller, 48:40. Lindström, . Lindström

Hosté: 00:08. Hertl, 19:35. Hudler, 31:53. Zaťovič

Sestavy

Domácí: Nilsson (Eriksson) – Gustafsson, Ekholm, Fransson, Erixon, Ahnelöv, Rahimi, Nygren – Backlund (A), Möller, Lindström – Nyquist, Ericsson (A), Järnkrok – Axelsson, Sjogren, Hjalmarsson – Danielsson, Rasmussen, Lundqvist (C) – Klasen

Hosté: Salák (Jakub Kovář) – Němec (A), Kindl, Vitásek, Ševc, Zámorský, Kolář, Jordán – Jágr (A), Hertl, Rolinek (C) – Červenka, Sobotka, Klepiš – Sekáč, Novotný, Hudler – Petružálek, Jan Kovář, Zaťovič

Rozhodčí

Gofman (RUS), Olenin (RUS) – Fluri (SUI), Schrader (GER)

Stadion

Hala Čížovka, Minsk

Dali hlavy dohromady a hodnou chvíli přemítali, komu dát v klíčové chvíli důvěru... Souboj se Švédy dospěl do samostatných nájezdů a soupeř po trefě Lindströma ve třetí sérii vedl 2:1. Úkol zněl jasně: český hráč musí dát, aby se pokračovalo.

Ale koho tam poslat? Sestava nájezdníků už se nemusí hlásit dopředu, kouč Vladimír Růžička tak měl těžkou hlavu...

Nakonec po dlouhém přemítání ťukl na záda Romanu Červenkovi . Smíšek Tomáš Hertl to podle záběrů České televize na lavičce nějak vtipně okomentoval a rozesmál prakticky celou lavičku.

Příprava na nájezdy v podání Alexandera Saláka.
Příprava na nájezdy v podání Alexandera Saláka.

Jenže Červenka poslal puk daleko vedle branky a bonusový bod brali nakonec úspěšnější Švédové. "Penalty nám nejdou, také dostáváme hodně gólů. Zdá se mi, že čtyři góly z pěti nájezdů je moc," sečetl kouč bídnou bilanci i se zápasem s Finskem na Švédských hrách.

"Chvíli jsem uvažoval, že by nájezdy chytal Kovář, ale pak jsem si to rozmyslel," dodal Růžička . Nicméně čeští hokejisté nemusí až tak smutnit, jejich výkon měl v neděli večer šťávu.

Už dnes večer se ho mohou pokusit napodobit v zápase s Kanadou. Ta na úvod turnaje překvapivě podlehla v nájezdech Francii, chuť si ale spravila vítězstvím nad Slovenskem. Zápas Česka s kanadským soupeřem začíná v 19.45, sledovat jej můžete online na iSport.cz.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud