Zdeněk Janda
18. května 2014 • 12:01

Hertl je na Norsko fit! Jde do první lajny k Jágrovi se Sobotkou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dobrá zpráva. Na večerní klíčový zápas s Nory (od 19.45 hodin českého času) vyrukuje kompletní česká sestava. Nastoupí i útočník Tomáš Hertl, jenž bude v elitní formaci vedle Jaromíra Jágra a Vladimíra Sobotky. "Sice to ještě není nejlepší, ale chci týmu pomoct," říkala dvacetiletá hvězda z týmu San Jose Sharks.



Na ledě byl při dopoledním rozbruslení kompletní tým. I všichni trenéři. "Všechno jsme si ještě probrali, kluci chtěli jít na led. Ještě jsme si chtěl zkusit střední pásmo," řekl kouč Vladimír Růžička. Právě v tom byl včera při porážce s Dány (3:4 po penaltách) největší problém, češt hráči příliš ustupovali.

Dnes už není na co čekat. "Všichni v týmu dobře víme, o co jde," hlásí Růžička. Porážka by znamenala, že postup do čtvrtfinále už by by vyšel pouze za souhry dalších ďábelských souher ostatních výsledků...

"Sice to není ještě úplně nejlepší, ale s tím už asi nic neudělám. To bych se tady už takhle mohl hrát dál celou dobu. Chci pomoct týmu. A doufám, že pomůžu. Důležité je dneska vyhrát," burcuje Hertl.

Trenéři se na dnešním rozbruslení snažili trošku odlehčit atmosféru. "S klukama jsme v kabině mluvili, snažíme se je uklidnit," přiznal trenér, který se do podobné situace dostal už v Německu v roce 2010. "Pořád se o tom mluví. Jenže je třeba si uvědomit, že tam jsme měli trochu jiný tým," upozornil Růžička na to, že před čtyřmi lety bylo mužstvo složené z jiných hráčů... Tentokrát je v něm více hokejistů s věhlasnějšími jmény.

Odpoledne čeká hokejisty nejen spánek a porada u videa, ale i společná procházka. "Určitě všichni vnímáme, že je to zápas o všechno. Buď, anebo. Musíme ho zvládnout," tvrdí trenér dvojnásobných mistrů světa.

Jak budou vypadat české útoky:

Jágr - Sobotka - Hertl
Klepiš - Červenka - Vondrka
Sekáč - Novotný - Hudler
Zaťovič - Kovář - Rolinek

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud