7. května 2016 • 14:22

Slováci vytrpěli vítězství. Viděli se už na cestě ze zimáku, kritizoval Sýkora

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Povinnost splněna! Slovenští hokejisté vstoupili vítězně do turnaje. V úvodním utkání světového šampionátu v Rusku udolali outsidery z Maďarska 4:1 a získali očekávané tři body. Na vítězství se gólem a asistencí podílel slovenský kapitán Andrej Sekera, kterému s dvěma body sekundoval útočník Detroitu Tomáš Jurčo.



Výkon favorita utkání měl ale do ideálu daleko. Svěřenci trenéra Zdeno Cígera se po většinu utkání přizpůsobili slabé hře Maďarů a v utkání nedokázali dominovat. „Byl to opravdu špatný výkon Slováků a to jsem ve svém hodnocení ještě mírný. Zvláště ve třetím dějství mě zklamali, kolik toho Maďarům povolili,“ řekl v pozapasovém programu České televize komentátor David Pospíšil.

Jeho kolega a bývalý úspěšný trenér Marek Sýkora byl v hodnocení ještě přísnější. „Bylo to velké trápení. Slováci se přizpůsobili hře Maďarů a podle toho celá podívaná vypadala. Nebylo to moc koukatelné. V závěrečné třetině to vypadalo, jako by se Slováci už viděli na cestě ze zimáků,“ ohodnotil Sýkora celkovou úroveň utkání.

VIDEO: Podívejte se na sestřih utkání Slovenska s Maďarskem

Maďaři při hře pět na pět příliš problémů favoritovi nedělali. V početní výhodě však dokázali být nebezpeční a vstřelili i svoji jedinou branku. „Překvapili mě. Měli dobrý tlak do brány,“ řekl Sýkora na adresu Maďarska, kteří se po dlouhých osmi letech podívali na světový šampionát.

Zato početní výhoda v podání Slováků moc kvalitních atributů podle Sýkory nenabídla. „Ta v první třetině byla doslova tragická. Exceloval tam hlavně Réway, který tam vydržel snad celé dvě minuty a pokoušel se o různé druhy zvláštních přihrávek. Ta přesilovka neměla žádné parametry. Jako by se hráči vrátili o pár let zpátky,“ pokračoval v kritice bývalý trenér Plzně.

Přes veškeré komplikace si svěřenci trenéra Cígera připsali důležité vítězství a teprve až další vývoj turnaje ukáže, jaká je jejich skutečná síla.  

VÍCE O MISTROVSTVÍ SVĚTA V RUSKU ČTĚTE ZDE... 

Maďaři se i přes porážku dočkali velké podpory a aplausu od svých fanoušků. "Jsou úžasní. Stojí za námi, ať vyhráváme nebo prohráváme," ocenil kapitán týmu Márton Vas.

"Maďaři jsou hrdý národ a fandili nám i přesto, že jsme dnes nehráli nejlépe. Ale oni nehledí na výsledek a jsou šťastní za to, když vidí, jak tvrdě makáme a dáváme do hry v takových zápasech úplně všechno, co v nás je," vysvětlil Vas.

Slovenský hokejista Patrik Lušňák odehrává puk před maďarským soupeřem v utkání mistrovství světa.
Slovenský hokejista Patrik Lušňák odehrává puk před maďarským soupeřem v utkání mistrovství světa.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud