10. května 2016 • 19:00

Vteřiny strachu. Dánský obránce byl po tvrdém ataku odvezen na nosítkách

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedli 2:0 a směřovali k svému druhému vítězství na světovém šampionátu v Rusku. Pro dánský tým se utkání se Švýcarskem začalo negativním směrem ubírat ve 44. minutě, když byl po tvrdém ataku Andrese Ambühla odvezen na nosítkách Jesper Jensen.  Švýcaři stihli s otřesenými Dány ještě do konce zápasu vyrovnat a v prodloužení rozhodnout o svém vítězství 3:2.



Nebyl to vůbec hezký moment. Čtyřiadvacetiletý dánský bek Jesper Jensen dojížděl ve vlastním obranném pásmu puk, když ho těsně po odehrání na mantinel narazil útočník Švýcarů Andres Ambühl.

V momentě nárazu sklonil bek finského Jokeritu hlavu trochu níže, což se mu stalo osudným. Rameno dvaatřicetiletého soupeře totiž přišpendlilo Dánovu hlavu na mantinel. Jensen zůstal bezprostředně po zákroku bez pohybu na ledě. Fanoušci v hale okamžitě ztichli, na led přispěchali lékaři dánského týmu.

VIDEO: Nešťastný moment Jespera Jensena

Po několika minutách byl zafixovaný hokejista odvezen za nesmělého potlesku fanoušků do šaten. Zjevně otřesení Dánové zbytek utkání nezvládli. V 50. minutě snížil na jednobrankový rozdíl Mayer, dvě minuty před koncem pak vyrovnal Niederreiter.

Definitivní úder přišel ze strany helvetského kříže 52. sekund před koncem prodloužení, kdy se o první výhru Švýcarů postaral po nahrávce nechtěného hrdiny Ambühla Eric Blum.

O stavu Jespera Jensena zatím lékaři žádné další informace neposkytli.

Více o MS čtěte zde >>>

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud