Adam Sušovský
12. května 2016 • 09:59

Faksa s Hemským na MS? Zvažujeme to, do týmu by zapadli, říká Kalous

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z MOSKVY Že by národní tým přece jen sáhl po posilách z NHL? Vypadá to tak. V noci na dnešek vypadl z bojů o Stanley Cup Dallas, volní jsou tedy dva Češi: Radek Faksa a Aleš Hemský. Asistent trenéra Jiří Kalous po ranním rozbruslení před zápasem s Norskem zájem o ně nevyloučil. „Ještě to zvažujeme. Do týmu by oba zapadli. Až zítra ale mají výstupní prohlídku,“ řekl Kalous.



Radek Faksa měl bezprostředně po vyřazení vzkázat, že na mistrovství světa rád přijede. Volný pro reprezentaci je po dnešní noci také jeho spoluhráč z Dallasu Aleš Hemský. Přijedou na mistrovství světa do Moskvy?

„Zvažujeme možnosti a různé varianty. Ještě jsme s nimi nebyli v kontaktu, kontakt byl jen nepřímý. Až zítra mají výstupní kontrolu. Varianta, že je oslovíme, se zvažuje,“ řekl asistent trenéra Jiří Kalous.

„Radek Faksa je velmi bruslivý a fyzický hráč, který hraje agresivní hokej. Aleš (Hemský) je zase zkušený borec, který umí dávat i připravovat branky. Oba jsou typy hokejistů, kteří by zapadli do našeho týmu,“ poslal hráčům Kalous kompliment.

Vše o šampionátu v Rusku najdete ZDE>>>

Trenéři mají na soupisce dvě volná místa. Dnes v noci mohou teoreticky být k dispozici i hráči San Jose Tomáš Hertl s Romanem Polákem. V Moskvě na dopsání na soupisku čekají Dominik Kubalík, Adam Polášek a Petr Zámorský.

Už včera trenéři vyloučili příjezd Marka Židlického, kterému skončila s Islanders sezona začátkem týdne. "Nechceme do týmu zasahovat. Chceme dát šanci těm, kteří tady jsou," řekl včera druhý z asistentů Josef Jandač.

VIDEO: Podívejte se na sestřih posledního zápasu Dallasu v sezoně

Hokejisté St. Louis zvítězili v sedmém rozhodujícím utkání 2. kola play off NHL na ledě Dallasu 6:1
Hokejisté St. Louis zvítězili v sedmém rozhodujícím utkání 2. kola play off NHL na ledě Dallasu 6:1

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud