Adam Sušovský
15. května 2016 • 19:30

Vůjtek: Nejsme mužstvo, které takové soupeře přehraje rozdílem třídy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RUSKA | První prohra na mistrovství světa přišla nečekaně. Češi podlehli v nájezdech 1:2 Dánsku v zápase, ve kterém trefili třikrát tyč. Trenér Vladimír Vůjtek zůstal nad věcí. „Myslím, že herně jsme byli trošku lepší než Dánové. Přece jen jsme nasbírali o dost víc střel. Už na začátku jsem říkal, že nejsme mužstvo, které tak zvané slabší soupeře přehraje rozdílem třídy. Jako třeba Rusové,“ řekl český trenér.



Na turnaji jste poprvé prohráli. Jak byste zápas s Dánskem zhodnotil?
"V prvních dvou třetinách jsme soupeře přestříleli, dali jsme dvě tyčky. Kdyby nám tam spadl jeden gól jako s Kazachstánem, asi by ten zápas vypadal jinak. Bohužel, soupeři jsme neodskočili. Po brance Plekance tam byla tyčka od Birnera , v závěru třetiny teč Plekance na 2:0. Nedali jsme a to se nám vymstilo"

Vyrovnávací brance předcházelo zbytečné vyloučení za příliš mnoho hráčů na ledě, co se stalo?
Kdybychom dobře rozehráli, na vyloučení by nedošlo. Ztratili jsme kotouč, ten šel ke střídačce, načež rozhodčí napočítal šest hráčů. A v oslabení jsme inkasovali. Stačilo jen puk vyvést na druhou stranu ven, při střídání by se to nestalo. Ale samozřejmě, byla to jediná obdržená branka. Na to se nemůžeme vymlouvat, měli jsme především dát víc gólů."

VIDEO: Podívejte se na sestřih utkání Česka s Dánskem


Je prohra s Dánskem varování do zbytek šampionátu?
"Myslím, že herně jsme byli trošku lepší než Dánové. Přece jen jsme nasbírali o dost víc střel. Už na začátku jsem říkal, že nejsme mužstvo, které tak zvané slabší soupeře přehraje rozdílem třídy. Jako třeba Rusové. My musíme hrát pořád v plném bruslení, což nám proti Dánům trošku chybělo."

Nebojíte se, aby prohra s týmem nějak nezamávala?
"Musejí to ustát. Když to neustojí, tak nemáme co dělat ve špičce skupiny. Je před námi ještě jeden zápas, máme to ve vlastních rukách. Proti Dánsku jsme si mohli zajistit čtvrtfinále v Moskvě, teď musíme uhrát zápas se Švýcarskem, nebo čekat na další výsledky."

Dánové v sedmém vzájemném zápase na mistrovství světa s českým týmem dokázali potřetí bodovat a podařilo se jim to třikrát za sebo
Dánové v sedmém vzájemném zápase na mistrovství světa s českým týmem dokázali potřetí bodovat a podařilo se jim to třikrát za sebo

Nedostalo se mužstvo prohrou před závěrečným zápasem se Švýcarskem pod tlak?
"Tlak je celé mistrovství. Týkal se postupu do čtvrtfinále, tlak byl i v úvodu šampionátu, kdy jsme hráli se silnými týmy a nebyli jsme favority. S Dány se od nás čekalo vítězství. Uvidíme, jak se s tím mužstvo srovná. Kdyby porážka nepřišla, měli bychom zajištěné play off v Moskvě. Je třeba dát se do kupy a v úterý musíme v plném nasazení nastoupit na Švýcary."

Je pro vás velkou motivací i to, abyste se nemuseli na čtvrtfinále stěhovat do Petrohradu?
"Samozřejmě, ten cíl je jednoznačný. Je to velká výhoda bez ohledu na to, proti komu bychom v play off hráli."

Více o mistrovství světa v Rusku čtete zde >>> 

 

 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud