Zdeněk Janda
4. května 2017 • 04:40

Voráček a spol. dorazili do Paříže. Tým je kompletní, čekali na ně P+P

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z PAŘÍŽE | Hokejová reprezentace už je kompletní. Včera se k týmu připojili útočníci Tomáš Plekanec a David Pastrňák, kteří přiletěli rovnou ze zámoří. A nechyběli u toho, když spoluhráči přijeli večer z letiště do hotelu. „Jdeme je přivítat!“ zvedli se, když za prosklenými dveřmi uviděli autobus. Dneska hokejisty čeká první trénink přímo v Paříži, zítra od 20.15 hodin se utkají s Kanadou. Start šampionátu se blíží!



Jakub Voráček si vyndal kufr z autobusu, cestou do hotelu do kamery iSport.cz přiznal: „Dlouhej den…“ Hokejisté včera stihli dopolední trénink v Praze, potom ještě přesun do francouzské metropole. Do hotelu se dostali až v půl deváté večer.

Přivítalo je deštivé počasí a zima. Spíše to vypadalo, že je podzim. Hokejisté kvapně vyskákali z autobusu s nápisem Czech Republic, popadli kufry s osobními věcmi a zapluli do hotelu Marriott v rušném centru postranním vchodem. Před ním je vítala recepční, ale nebylo kolem toho žádné velké haló.

Kolem jezdila auta, některá i zatroubila, když se stojícímu autokaru vyhýbala. Hotel je v centru města, které neustále pulsuje. Takže žádný klídek někde na periferii… Dnešní úvodní trénink ukáže, jak dlouho bude trvat, než se tým přepraví na trénink, doprava je v Paříži, stejně jako v jiných evropských metropolích, přehuštěná.

Český národní hokejový tým dorazil do Paříže. MS začíná v pátek
Video se připravuje ...

Na ledě už nebudou chybět Plekanec s Pastrňákem , kteří se k týmu připojili rovnou ze zámoří. Přiletěli včera ráno, oba letěli ze svých měst (z Montrealu a Bostonu) přímými linkami.

„Je fajn, že jsem si mohl odpočinout po sezoně, vyčistil jsem si hlavu,“ řekl Pastrňák, který s Bruins v prvním kole play off prohrál s Ottawou. Potom se vydal na víkend za teplem do Arizony, v úterý ale už trénoval v Bostonu.

SPECIÁL Sport Magazínu k MS v hokeji: Kompletní program i soupisky
Video se připravuje ...

„Já jsem byl v Montrealu na ledě asi čtyřikrát. Už se těším, až si zabruslím s klukama, s týmem je to vždycky lepší,“ dodal Plekanec, 34letý centr, který kapitánské céčko přenechal Jakubovi Voráčkovi, hvězdě Flyers. Oddaný reprezentant se chystá na desátý šampionát, na vytouženou zlatou medaili ale stále čeká.

Další pokus startuje v pátek, kdy se národní tým v ostrém startu postaví nadupané Kanadě (od 20.15 hodin), obhájcům titulu. Zatím je otázkou, jaká atmosféra bude provázet zápasy, přeci jenom Francie určitě není hokejová bašta.

„Věřím, že dorazí co nejvíce českých fanoušků a vytvoří nám pěknou kulisu. Určitě bychom za to byli moc rádi,“ přeje si Pastrňák.

Reportáž z Paříže čtěte v dnešním vydání deníku Sport

Trénink národního týmu před odletem na světový šampionát v Paříži
Trénink národního týmu před odletem na světový šampionát v Paříži

Co navštívit v Pařiži? Voráček doporučuje Moulin Rouge
Video se připravuje ...

Trenér Česka Jandač: Nechceme jet na MS se staženým ocasem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud