Zdeněk Janda
7. května 2017 • 18:36

Super gurmánský zážitek! Češi si na MS pochvalují týmovou večeři

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z PAŘÍŽE | Už před mistrovstvím se hráči těšili na francouzskou kuchyni. Moc dobře věděli o její proslulosti. A včera to poznali na vlastní kůži, absolvovali týmovou večeři u Vítězného oblouku. „Byl to asi jeden z nejlepších podniků, který jsem navštívil,“ pochválil za všechny restauraci útočník Michal Birner. Někteří už se zvládli podívat i na Eiffelovku, třeba Tomáš Hyka. „Byl to zážitek,“ hlásí reprezentační útočník.



Ještě než se na šampionát vydali, třeba obránce Radko Gudas prohlašoval: „Miluju francouzskou kuchyni. Těším se, až si něco dám.“

Včera si to splnil spolu s celým týmem. Češi vyrazili do restaurace u Vítězného oblouku. „Bylo to super, všechno proběhlo v klidu, popovídali jsme si o všem možným, byla to skvělá týmová večeře,“ vykládal Michal Birner.

A co si dal? „Všechno možné. Měli jsme degustační menu, abychom ochutnali co nejvíc. A bylo to fakt parádní,“ přiznal skvělý bruslař, pro nějž to byla mimořádná zkušenost. „Byl to asi jeden z nejlepších podniků, který jsem kdy navštívil. Atmosférou, ale i kvalitou jídla. Byl to fakt velký gurmánský zážitek,“ popisoval Birner.

A ještě jedna věc mu udělala radost. Možná ještě větší. Stejně jako ostatní reprezentanti se i on rozplýval nad tím, jak báječnou atmosféru mužstvu připravují v hale Bercy čeští fanoušci.

Vysoký jalovec v Paříži! Čeští fanoušci si užívali před Běloruskem
Video se připravuje ...

„Přijely sem mraky lidí, jsme jim opravdu vděční. Jejich podporu cítíme, je to úžasný. Dodává nám to sílu, člověk malinko cítí i povinnost lidi nezklamat, stojí je to velké peníze sem přijet. Takže se jim chceme odměnit dobrým výkonem a pokud možno, tak i dobrým výsledkem,“ velebí české příznivce Birner.

Útočník Tomáš Hyka mluví podobně obdivně. „Strašně mě překvapilo, kolik lidí přijelo. Je to něco neskutečného, je to jako kdybychom hráli doma.“

Další zápas je na programu zítra, od 20.15 hodin se národní tým představí proti Finům. „Atmosféra v týmu je zatím úžasná,“ kvituje Birner. Mužstvo si věří. „Hrajeme se sebevědomím. A věřím, že v tom budeme pokračovat,“ dodává loňský extraligový šampion s Libercem.

Vše o MS v hokeji 2017 ZDE »

Česko - Bělorusko 6:1. Výborně zahráli obránci, říká redaktor deníku Sport
Video se připravuje ...

Radko Gudas v zápase proti Bělorusku na MS v hokeji 2017
Radko Gudas v zápase proti Bělorusku na MS v hokeji 2017

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud