Zdeněk Janda
8. dubna 2018 • 04:56

Zklamaný Vondrka o Jandačovi: Že nemám motivaci? Neptal se mě

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Potkal známé, kteří se ho zeptali: Jak to, že nemáš motivaci hrát za reprezentaci? Michal Vondrka, účastník olympijského turnaje v Koreji, jenom vyvalil oči. Nevěděl, že o něm reprezentační kouč Josef Jandač prohlásil, že by „těžko nacházel motivaci podstupovat přípravu do začátku mistrovství“. Přímo s hráčem přitom vůbec nemluvil. „Takže to mě mrzelo,“ říká 35letý útočník. Zkušený hokejista se rozpovídal i o tom, proč si myslí, že ho trenér Jandač přehlíží, potvrdil svůj konec v Chomutově a naznačil, kam by mohl zamířit v příští sezoně.



Na minulé mistrovství se Michal Vondrka nedostal, i když prožil v Chomutově skvělou sezonu, zářil v play off, byl vyhlášen Hokejistou sezony. Olympijská pozvánka mu neutekla, ale v Pchjongčchangu si zahrál jenom jeden zápas. Před nadcházejícím šampionátem nedostal pozvánku vůbec s tím, že by prý těžko hledal motivaci… „Přitom já nároďák neodmítám!“ diví se držitel bronzu z mistrovství světa z roku 2012.

S trenérem Jandačem jste o tom vůbec nemluvil, takže jaký je na to váš pohled?
„Neozval se mi. Takže to není tak, že bych pozvánku odmítnul. Pokud k tomu nebyl pádný důvod, že se mi měla narodit dcera, nikdy jsem neřekl ne, když jsem byl oslovený. Nikdy bych to neudělal.“

Trenér uvedl, že byste ve vašem věku těžko nacházel motivaci podstupovat šestitýdenní přípravu…
„Být na jeho místě, nikdy bych si to o někom nedovolil říct, pokud bych s ním o tom nejdřív nemluvil.“

Byl jste naštvaný, když jste se to dozvěděl?
„Blbý bylo, když mi známí začali říkat: Hele, ty nechceš reprezentovat? Ty nemáš motivaci? Přitom mě všichni znají a vědí, že to tak není. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud