Ondřej Kuchař
27. dubna 2018 • 16:19

Na Finy s Nečasem i Jaškinem! Jasno kolem Plekance zřejmě v sobotu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE ŠVÉDSKA | Uzdravili se, vyléčili nachlazení a přiletěli za národním týmem do Švédska. Už v sobotu pak oba naskočí do ostrého zápasu. Řeč je o Martinu Nečasovi a Dmitriji Jaškinovi. O víkendu už se naopak na ledě neobjeví opory Roman Červenka a Michal Jordán, kteří dostali po zbytek Švédských her volno a odletí domů.



Oslavy mistrovského titulu s Kometou si kvůli nachlazení tolik neužil. „Proležel jsem to doma, snažil jsem se vyléčit,“ přiznává Martin Nečas. Teď přijde taky o jízdu králů na brněnský Zelný trh. „Tam jsem byl aspoň minulý rok. Teď jsem rád s reprezentací, z každého budu mít něco,“ usmíval se.

Do Švédska přiletěl v pátek dopoledne spolu s Dmitrijem Jaškinem. Při cestě na hotel je potkaly dvě zácpy v tunelech, trénink ale stihli. Oba by taky navzdory původním předpokladům měli naskočit do sobotního zápasu s Finskem.

„Chtěli bychom, aby toho Nečas odehrál co nejvíc. Nějakou dobu nebyl na ledě a léčil se. Čekáme, že přinese dravost mládí. Doufáme, že s Hynkem Zohornou a Robertem Kousalem vytvoří údernou formaci, která nám pomůže vstřelit nějaké branky,“ uvedl asistent trenéra Václav Prospal.

Od týmu se naopak odpojili oba kapitáni z posledních zápasů: Roman Červenka a Michal Jordán . Dostali volno a ve víkendových zápasech se nepředstaví. Po jejich odletu zůstane ve Stockholmu třicítka hráčů - tři gólmani, 10 beků a 17 útočníků.

„Držíme si široký kádr hlavně kvůli zdravotnímu stavu. Dává nám to možnost víc točit se sestavou a některým hráčům třeba dát i volno,“ dodal Prospal. „Dnes navíc netrénovali pro nějaké zdravotní problémy Robin Hanzl a Roman Horák . Chceme hráče protáčet, abychom je viděli. Hlavně ty mladší, kteří mají možnost si vybojovat účast na mistrovství světa,“ doplnil.

Příští týden se v Praze k mančaftu připojí obránce Philadelphie Radko Gudas . Otazník stále visí nad startem Tomáše Plekance . S tím si bude manažer Jiří Fischer volat v sobotu, kdy by se mělo rozhodnout, zda dlouholetý reprezentační lídr přiletí, či ne.

Pravděpodobná sestava pro sobotní zápas s Finskem:

Furch – Krejčík, Sklenička, D. Musil, Pyrochta, Hrbas, Pláněk, F. Pavlík – D. Kubalík , Faksa , Šťastný – H. Zohorna, Nečas, Kousal – Jaškin, A. Musil, Frk – M. Stránský, Chytil, Kaut.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud