Pavel Bárta
8. května 2018 • 15:10

Kubalík má Švýcary přečtené: Bude to o soubojích. Spoluhráč snad namaže

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z KODANĚ | O víkendu měli náročný dvojzápas, pondělní volno čeští hokejisté rozhodně uvítali. Jen devět hráčů a dva gólmani šli včera brzy odpoledne na led, jiní navštívili posilovnu, věnovali regeneraci nebo vyrazili na procházku do města. „Dva zápasy vzaly nějaké síly. Volno si každý udělal podle sebe. Všichni víme, co potřebujeme,“ hlásil Dominik Kubalík. Dnes čeká reprezentanty Švýcarsko. A právě plzeňský odchovanec příštího soupeře dobře zná, od poloviny listopadu působil v Ambri. Duel Česko - Švýcarsko sledujte od 20:15 ONLINE zde »



Góly

Domácí: 16:21. D. Kubalík, 24:09. Moravčík, 27:43. Jaškin, 34:26. Řepík, . Řepík

Hosté: 11:13. Niederreiter, 20:47. Hofmann, 22:07. S. Moser, 27:21. Niederreiter

Sestavy

Domácí: Francouz (Rittich) – Gudas, Moravčík, Hronek, Šulák, D. Sklenička, Jordán, Polášek, J. Krejčík – Řepík, Plekanec, D. Kubalík – Hyka, Faksa, Červenka – Nestrašil, Nečas, Jaškin – Chytil, Horák, R. Kousal.

Hosté: Genoni (Berra) – Müller, Diaz, Kukan, Untersander, Frick, Fora, Genazzi – Andrighetto, Corvi, Niederreiter – Hofmann, Haas, Baltisberger – S. Moser, Vermin, Riat – Scherwey, Schäppi, Rod.

Rozhodčí

Gofman (RUS), Reneau (USA) – Goljak (BLR), Lazarev (RUS)

Stadion

Royal Arena, Kodaň, Dánsko (kapacita: 12 500 míst)

„Očekávám, že to bude podobný zápas jako na olympiádě. I když někteří hráči jim nejeli, ať to byl Andres Ambühl nebo jeden gólman (Jonas Hiller), někteří ukončili reprezentační kariéru. Ale myslím, že Švýcaři předvádějí pořád stejný styl. Bude to o bruslení, hodně osobních soubojů, přesně jako v jejich lize. Na to bychom se měli určitě připravit. Nečeká nás zase nic lehkého, ale takový je každý zápas na tomto turnaji,“ připomněl 22letý útočník.

Po odchodu z Plzně sehrál za Ambri 25 utkání a s 27 body (10+17) byl pátý v bodování mužstva. Švýcary má přečtené. „Doufám, že z toho můžu těžit. Vím, co od nich očekávat, jestli jsou ofenzivní nebo defenzivní, zda si na ně může člověk něco dovolit. Myslím si, že pro mě to bude určitě speciální, protože přece jenom jsou to kluci z ligy, kde hraju. Ještě k tomu tam mají obránce Mika Foru z Ambri. Na toho jsem taky zvědavý, protože celou sezonu hrál super. Ale doufejme, že tam něco namaže,“ usmíval se Kubalík .

Pro český tým může být duel se Švýcarskem z hlediska vyhlídek na play off klíčový. Tým si to uvědomuje. „Se Slováky to byl boj, se Švédy jsme to zkusili na férovku otevřeně deset minut, to moc nešlo. Pak jsme se zatáhli a zjistili, že s nimi můžeme hrát. Naživo jsem tady Švýcary neviděl, nicméně tenhle zápas bude hodně důležitý. My chceme samozřejmě vyhrát pokaždé, sbírat body, jak to jde a dostat se na nějaké číslo bodů a až bude konec, tak uvidíme, jak na tom jsme,“ řekl Kubalík.

Český střelec Dominik Kubalík se raduje z gólu
Český střelec Dominik Kubalík se raduje z gólu

Výkon českého týmu má podle něj vzestupnou tendenci. On sám hraje první velký turnaj od samého začátku. Proti Slovensku byl prvním českým střelcem, takový start potřeboval. „Základ je v tom, že si to nesmí člověk brát. Babrat se v tom, proč jsem nevystřelil dolů, místo nahoru. Se Slováky jsem při gólu udělal stejnou kličku jako v první třetině, až jsem si po zápase říkal, co mě to vlastně napadlo, když mi to předtím takhle nevyšlo. Věřil jsem, že na něj by to mohlo fungovat. Z deseti volejů jich můžu pět dát, ale nemusím proměnit taky žádný. Pro nás všechny hráče, kteří hrajeme na mistrovství světa poprvé, bylo důležité, že jsme první otočili, dodalo nám to sebevědomí. A myslím, že si to sedá třetinu od třetiny. I když jsme hráli dva zápasy ve dvou dnech, síly byly a zlepšovali jsme se. Doufám, že to bude pokračovat,“ uvedl.

Nadšení byli hráči z atmosféry při zápasech. „Říkal jsem, si, že by mohli přijít lidi, že je to kousek, ale určitě mě nenapadlo, že to tady bude takové. Protože ta atmosféra opravdu už od rozcvičky je opravdu senzační a doufám, že to bude pokračovat,“ dodal Kubalík, za kterým se dostaví i jeho blízcí. „Kubalíci teprve dorazí, na čtvrteční zápas s Ruskem přijede přítelkyně s mamkou a chtějí tu být až do konce naší účasti, takže věřím, že zůstanou co nejdéle,“ uzavřel Kubalík.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud