15. dubna 2019 • 18:45

Říhovi se z Komety hlásí i Zaťovič. Němec? Dám mu ještě týden, říká kouč

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejová reprezentace se sešla k dalšímu pokračování přípravy na květnové mistrovství světa na Slovensku. Na startu čtvrtého týdne už jsou s týmem v Karlových Varech i útočníci Filip Chytil z New York Rangers se sparťanem Lukášem Rouskem a brněnský obránce Jan Štencel.



Devatenáctiletý Chytil se má s mužstvem v nejbližších dnech připravovat, ale do zápasů s Německem nezasáhne. "Zatím nemáme povolení klubu, takže hrát ještě nebude. Je po určitém zranění, takže s námi bude zatím jen bruslit a trénovat. Příští týden bychom ho měli nějakým způsobem otestovat a tam se rozhodneme, zda by hrál v přípravě na Slovensku," řekl novinářům reprezentační kouč Miloš Říha starší.

Neúspěšného obhájce titulu Kometu Brno nebude zastupovat pouze Štencel, neboť v úterý dorazí útočník Martin Zaťovič. "A s bekem Ondrou Němcem, který sám psal, že je to tak na pět procent, jsem domluvený tak, že mu nechám ještě týden, ať z těch pěti procent nejprve vydechne, a pak mu zavolám," nastínil Říha, který navíc připustil zájem o útočníka Petra Holíka.

Český tým má za sebou tři týdny přípravy na MS, které na Slovensku začne 10. května. Odehrál dva zápasy s Rakouskem. Po výhrách 3:1 doma a 5:4 po nájezdech na soupeřově ledě nastoupí Říhův výběr ve středu a ve čtvrtek proti Německu. Oba zápasy se odehrají v Karlových Varech.

Nominace českých hokejistů na přípravu před květnovým MS na Slovensku a duely Euro Hockey Challenge s Německem v Karlových Varech (17. a 18. dubna):

Brankáři: Patrik Bartošák (Vítkovice; 6 startů); Marek Langhamer (Chabarovsk/KHL; 1), Jakub Kovář (Jekatěrinburg/KHL; 48),

obránci: Filip Pavlík (10 startů/0 branek), Petr Zámorský (oba Hradec Králové; 52/2), Michal Jordán (74/5), Jan Kolář (oba Chabarovsk/KHL; 88/6), Tomáš Dvořák (Sparta Praha; 10/0), Jan Štencel (Kometa Brno; 7/0), Lukáš Klok (Slovan Bratislava/KHL; 15/1), Jakub Krejčík (Lukko Rauma/Fin.; 84/1), Tomáš Kundrátek (Davos/Švýc.; 67/8) Vojtěch Mozík (Podolsk/KHL; 38/4), Adam Polášek (Nižněkamsk/KHL; 48/4),

útočníci: Ondřej Beránek (Karlovy Vary; 5/0), Tomáš Fořt (Zlín; 2/2), Lukáš Rousek (Sparta Praha; 2/0), Martin Zaťovič (Brno; 63/15), Patrik Zdráhal (Vítkovice; 9/1), Radim Zohorna (Mladá Boleslav; 5/0), Rudolf Červený (Brynäs/Švéd.; 11/1), Robin Hanzl (Spartak Moskva/KHL; 35/8), Filip Chytil (New York Rangers; 12/3), Dominik Kubalík (Ambri-Piotta/Švýc.; 49/16), Tomáš Mertl (Kunlun/KHL; 15/1), Michal Řepík (Podolsk/KHL; 61/20), Jiří Sekáč (Kazaň/KHL; 50/5), David Tomášek (Jyväskylä/Fin.; 19/4), Hynek Zohorna (Pelicans Lahti/Fin., 12/1), Tomáš Zohorna (Chabarovsk/KHL; 76/14).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud